Áttörés hozhat ez a gyomirtó!
Fotó: CIECH Sarzyna

Áttörés hozhat ez a gyomirtó!

A gyomok minden életciklusában alkalmazható az az innovatív gyomirtó szer, amely segít a gazdálkodóknak a hektáronként felhasznált hatóanyag megtakarításában, mégis egyenletes hatékonyságot garantál.

A leggyakrabban alkalmazott hatóanyag – a glifozát

Az elmúlt 45 év legjelentősebb áttörését jelenti a glifozát technológiában a Halvetic® gyomirtó szer, amely 2022 júliusától elérhető a magyar piacon is. Az eredményeket több mint 160 országban ellenőrizték és engedélyeztek a szabályozó hatóságok. A termék alkalmazásának biztonságosságát több mint 800 tudományos vizsgálat igazolja.

Fotó: CIECH Sarzyna

A HALVETIC® által biztosított előnyök

  • nem szelektív, egy- és kétszikű egynyári és évelő gyomok nagyon széles spektrumát irtja;
  • segít felére csökkenteni a hektáronkénti hatóanyag mennyiségét;
  • hatékony (a végtermék hasonló dózisa a 360 gramm glifozátot literenként tartalmazó standard termékhez viszonyítva);
  • a készítmény koncentrátumként kerül forgalomba, kedvezőtlen körülmények között (például kemény víz) is jól alkalmazható, változatlanul effektív;
  • számos kultúrában, több gyomnövény ellen hatékony, a gabonafélék és az őszi repce betakarítása után, valamint a tarlón és a kukorica kikelése előtti gyomirtására, illetve gyümölcsösökben és nem mezőgazdasági területeken is egyaránt alkalmazható;
  • támogatja a Green Deal által kitűzött célok elérését.

Fotó: CIECH Sarzyna

Mitől innovatív?

A termék gátolja a növények számára létfontosságú EPSPS enzim aktivitását, amely a sikkiminsav metabolikus útvonalának kulcsenzimje, mivel részt vesz az aromás aminosavak (fenilalanin, tirozin és triptofán) bioszintézisében.

Egyszerűbben, a glifozát felszívódik a növények zöld részein, azaz a leveleken, a hajtásokon és a még nem fás felhámon keresztül. Az egész növényben elterjed, eléri és elsorvasztja a gyökereket és a hajtásokat. A herbicid hatásának első tünetei, vagyis a növény sárgulása és hervadása az applikáció után 7–10 nappal jelentkeznek. A növény 3 hét elteltével teljesen elpusztul. Az erős napfény, a magas páratartalom vagy hőmérséklet olyan tényezők, amelyek általában felgyorsítják a növény növekedését, de ebben az esetben fokozzák a szer hatását.

Magyarországon a terméket forgalmazza:

CIECH Sarzyna S. A.
ul. Chemików 137-310 Nowa Sarzyna
https://halvetic.com/hu/rajt/

Ne hagyd ki!