A gyártó múlt hónapban is vezette a hazai traktoreladási listát
Fotó: Shutterstock

Jelentős fejlesztést jelentett be a John Deere

A John Deere frissíti a precíziós mezőgazdasági technológiáját. Például új, Full HD felbontású G5 kijelzőcsalád, nagyobb memória és feldolgozási teljesítmény érkezik a gépeikbe. A gyártó múlt hónapban is vezette a hazai traktoreladási listát.


Precíziós technológiát fejleszt a John Deere

Kétféle hordozható, minden márkánál használható G5-ös kijelzőkkel rukkol elő idén a John Deere. Az modelljeikhez egy két integrált monitorból álló változat, valamint egy kiterjesztett monitoros opció lesz választható a jövőben. Az új vízálló kijelzők a korábbiaknál egyharmaddal nagyobbak lesznek: a G5-ös 10,1 hüvelykes, a G5Plusos pedig 12,8 hüvelykes - írja a Future Farming.

AutoTrac és Section Control funkcióval is rendelkezni fog a G5Plus, valamint megmarad az AEF ISOBUS-kompatibilitás. Az új licencprogram alapján a gazdálkodóknak pedig csak azokért a funkciókért kell majd fizetniük, amelyekre valóban szükségük van. Hozzáteszik, a G5Plus CommandCenter és a G5 CommandCenter fejlesztések 2024-ben érkezhetnek.

Azoknak a gazdáknak, akik kihasználják a flottájukban a felhőtechnológiát, az új, plug and play megoldásos JDLink M modem lehet a JDLink megfizethető alternatívája. Az M és R modemek kompatibilisek a SAE J1939 protokollal, és több mint 14 adatpontot képesek feldolgozni a különböző gépmárkákból. Az Agrárszektor megjegyzi, ez a kompatibilitás lehetővé teszi egy teljes, vegyes flotta kezelését az üzemeltetési központból.

Egyre több új traktor fogy

Úgy tűnik, továbbra is stabil a John Deere hazai piacvezető szerepe. A DataHouse friss adatai szerint több új traktor talált gazdára (összesen 315) idén februárban Magyarországon, mint 2022 azonos hónapjában (akkor 299). Így éves alapon 5,4 százalékos növekedést könyvelhetett el a piaci szegmens. 2021 második havához képest pedig 31,3 százalékost, hiszen akkor 240 új járművet értékesítettek.

Az öt legnépszerűbb traktormárka a John Deere, a New Holland, a Claas, a Solis és a Case voltak az előző hónapban. John Deereből 70 darabot adtak el, 22 darabbal többet, mint 2022 februárjában, és 16-tal többet, mint 2021 azonos időszakában. New Hollandból 42 darab talált gazdára, 1 darabbal több, mint egy éve, és 27 darabbal több, mint két éve ilyenkor. Claas traktorból 6-tal többet adtak el, mint tavaly februárban, és 17-tel többet, mint 2021 vizsgált hónapjában a CarInfo alapján.

A Solis, Case és a JCB traktorok eladásai is növekedtek februárban éves alapon. De mutatjuk a februári tízes listát:

Februári új traktor-értékesítések Magyarországon

  • John Deere – 72 darab
  • New Holland – 42 darab
  • Claas – 28 darab
  • Solis – 26 darab
  • Case – 20 darab
  • Fendt – 19 darab
  • Kubota – 14 darab
  • JCB – 12 darab
  • Deutz-Fahr – 10 darab
  • Valtra – 10 darab

The Conversation

Ne hagyd ki!