Tízmillió forintos, kamatmentes hitellel segíti a kkv-kat a kormány - jelentette be Orbán Viktor. A törlesztést csak három év után kell elkezdeni. Kiken segít érdemben az intézkedés?


A hitelkonstrukcióval a vállalati szektor legkisebb bevételű szereplőinek nyújthat támogatást a kormány, köztük sok egyéni vállalkozónak

- mondta a hvg.hu-nak Forrás Dávid, a Bank360 tartalomfejlesztési vezetője.

Az alacsony hitelösszeg és a megcélzott vállalkozói réteg miatt nem zárható ki, hogy az új konstrukció versenytársa lesz egyes lakossági hiteltermékeknek, mint például a rendkívül kedvező babaváró hitelnek vagy a február elsején elindult otthonteremtési kölcsönnek. Ennek az esélye abból a szempontból is valószínű, hogy az egyéni vállalkozók nehezebben kapnak hitelt a bankoktól, mint a stabilabb bevételű munkavállalók.

Mások is jól járhatnak

További lehetőség, hogy a kormány így próbál kedvezni azoknak a katás egyéni vállalkozóknak, akiket hátrányosan érintett a szabályozás szigorítása, az egy kifizetőtől származó, évi 3 millió forint feletti bevételre kivetett adóteher.

Sok múlik a bejelentett intézkedés részletszabályain, de az új hitelkonstrukció arra is alkalmas lehet, hogy egyes, 2021 közepén, a hitelmoratórium alól kikerülő kölcsönöket egy hároméves fizetési moratórium mellett folyósított hitellel váltsák ki, így jelentősen meghosszabbítva azt az időszakot, amikor nem kell törlesztőket fizetni.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Kiakaszt a benzinár? Mutatjuk, ki mennyit szed le belőle

Nem szeretjük, de ez is bekövetkezett, itt van az 500 forintos benzin a kutakon. Jó, ha tudod, amikor fizetsz a benzinkútnál, a pénzed körülbelül fele az államkasszába vándorol.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A magyarok is tanulhatnak a lengyel nemzeti boltlánc bukásából

Lekerült a céges logó Lengyelország 30 éves nemzeti áruházlánca, a Piotr i Pawel utolsó boltjának bejáratáról is, miután a cég elvérzett a külföldi multikkal folytatott versenyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Vágás olasz módra, elhagyta Magyarországot a megvádolt húsmilliárdos

A több milliárdos költségvetési csalással vádolt Piero Pini, a kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. tulajdonosa és fia, Marcello elhagyta Magyarországot, első útjuk állítólag Spanyolországba vezetett. Ez fordulat a 2019 márciusa óta húzódó ügyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!