Tízmillió forintos, kamatmentes hitellel segíti a kkv-kat a kormány - jelentette be Orbán Viktor. A törlesztést csak három év után kell elkezdeni. Kiken segít érdemben az intézkedés?


A hitelkonstrukcióval a vállalati szektor legkisebb bevételű szereplőinek nyújthat támogatást a kormány, köztük sok egyéni vállalkozónak

- mondta a hvg.hu-nak Forrás Dávid, a Bank360 tartalomfejlesztési vezetője.

Az alacsony hitelösszeg és a megcélzott vállalkozói réteg miatt nem zárható ki, hogy az új konstrukció versenytársa lesz egyes lakossági hiteltermékeknek, mint például a rendkívül kedvező babaváró hitelnek vagy a február elsején elindult otthonteremtési kölcsönnek. Ennek az esélye abból a szempontból is valószínű, hogy az egyéni vállalkozók nehezebben kapnak hitelt a bankoktól, mint a stabilabb bevételű munkavállalók.

Mások is jól járhatnak

További lehetőség, hogy a kormány így próbál kedvezni azoknak a katás egyéni vállalkozóknak, akiket hátrányosan érintett a szabályozás szigorítása, az egy kifizetőtől származó, évi 3 millió forint feletti bevételre kivetett adóteher.

Sok múlik a bejelentett intézkedés részletszabályain, de az új hitelkonstrukció arra is alkalmas lehet, hogy egyes, 2021 közepén, a hitelmoratórium alól kikerülő kölcsönöket egy hároméves fizetési moratórium mellett folyósított hitellel váltsák ki, így jelentősen meghosszabbítva azt az időszakot, amikor nem kell törlesztőket fizetni.


The Conversation

Friss

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ez az ország nem fukarkodott első olimpiai bajnoka megjutalmazásával

A Fülöp-szigetek első olimpiai bajnoka, a súlyemelő Hidilyn Diaz csaknem200 millió forintnak (32,79 millió peso) megfelelő összeget kap hazájától a tokiói aranyérméért.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!