Az IKEA és a Rockefellerek alapítványa története legnagyobb akciójában 500-500 millió dollárral indítja el azt az alapot, amely a fejlődő országokban szeretné ösztönözni a szegénység és a klímaváltozás elleni küzdelmet a megújuló energiákra épülő befektetésekkel.


A Financial Times értesülése szerint nem központosított nagy projekteket, hanem inkább sok kicsi fejlesztést finanszíroznának az alapból. A cél elérése érdekében már több nagyobb szervezettel is sikerült megállapodni az ügy támogatásáról, köztük a Világbankhoz kötődő International Finance Corporationnel és a US International Development Finance Corporationnel. A cél, hogy év végéig a már befektetett egymilliárd dollár mellé 10 milliárdot rakjanak még össze, ezt követően pedig az alapot megnyitnák kereskedelmi befektetőknek is az egyéni projektek támogatására.

Egymilliárd itt, egymilliárd ott

A két alapítvány egymilliárd ember energiaellátási gondjain enyhítene, és az egymilliárdnál maradva, az évtized végére ennyi tonna széndioxid-kibocsátástól mentesítené a bolygót. A pénznek lesz helye, a koronavírus a becslések szerint két évtizeddel vetette vissza a szegényebb országok fejlődését.


The Conversation

Friss

Fotó: 123rf

Kifehérítés: trükközni próbált a cég a Versenyhivatallal, rossz vége lett...

A versenyhivatali vizsgálat közben, új honlapon próbálkozott eladással és reklámozással a fogfehérítő szettet áruló cég, ezért súlyosbították az ideiglenes büntetését.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: 123rf

Egy alig ismert adótipp vállalkozóknak: íme a részletek

A szállás, lakhatás is lehet béren kívüli juttatás, méghozzá adómentesen. Ezt járták körül a Deloitte szakértői ebben a cikkben.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: unsplash

Lakást vennél? Ennyit kell fizetned érte!

15 százalékkal több lakást adtak el 2021. első negyedévében, mint egy évvel korábban, miközben az árak 5,8 százalékkal emelkedtek – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal kiadványából. Használt lakást átlagosan 18,6, míg újat átlagosan 36,1 millió forintért lehetett venni Magyarországon 2021. első három hónapjában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!