Komoly sikert ért el, a"ReturnthePlastics" nevű európai polgári kezdeményezés, amely azt szeretné elérni, hogy valamennyi tagállamban betétdíjas legyen a műanyag palack. Az Európai Bizottság ugyanis közölte: hajlandó megfontolni, mennyire megvalósítható a törekvés.


Jöjjenek a visszaváltó automaták!

A civilek azzal szeretnék ösztönözni a súlyosan környezetszennyező műanyag palackok újrafeldolgozást, hogy a kiskereskedőknek előírnák: állítsanak csatasorba visszaváltó automatákat, a műanyagpalackok gyártói pedig fizessenek különadót. Az EU Bizottság szerint jogi szempontból rendben van a kezdeményezés, ezért azt nyilvántartásba vették. Ezek után a civilek elkezdhetik az aláírásgyűjtést.

Egymillió aláírás kell

Ha egy éven belül, hét különböző tagállamból összegyűlik egymillió uniós polgár aláírása, akkor Brüsszelnek döntenie kell: elfogadja vagy elutasítja a kezdeményezést. Döntését persze alaposan meg kell indokolnia. Fontos szabály, hogy a polgári kezdeményezésnek az egész Unióra kell vonatkoznia és nem lehet sem visszaélésszerű, sem komolytalan, sem zaklató. Ugyanakkor összhangban kell állnia az EU alapértékeivel.


The Conversation

Friss

Photo by Josh Appel on Unsplash

Jövőre havi 500 ezerre nőhet az átlagkereset Magyarországon

Jövőre sok egyszeri tétel fogja növelni a háztartások nettó jövedelmét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Obi Onyeador on Unsplash

Annyira sok és drága használtautót veszünk, hogy megdőlhet a 2019-es rekord

Pedig a hirdetési árak majdnem 1 millió forinttal emelkedtek egy év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Gyermelyi Zrt.

„Az a jó bank, amelyik úgy kezel, mintha saját magának adna tanácsot” (x)

Idén 50 éves a Gyermelyi Zrt., Magyarország piacvezető tésztagyártója, legnagyobb tojástermelője és malomipari szereplője, amely épp 20 éve áll pénzügyi kapcsolatban az MKB Bank Nyrt.-vel. A Gyermelyi életének majdnem felét, a rendszerváltás utáni korszak kétharmadát ez az együttműködés határozta meg. Ahogy Sárossy Attila, a Gyermelyi igazgatója fogalmaz: az MKB Bankkal való együttműködésük a legjobb stabil banki kapcsolat kategóriáját jelképezi, amit a 20 év töretlen és kölcsönös bizalma tökéletesen bizonyít.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!