Magyarországon is új termékeket vezet be a Nespresso

A Nespresso a magyar piacon is bevezeti a 25 országban már évek óta forgalmazott, innovatív technológiával működő kapszulás kávéfőző gépét, valamint a hozzá tartozó 27 fajta kapszulát.


Valószínűleg nemcsak a vírus hatására, de az elmúlt időszakban egyértelműen megváltoztak a magyarok kávéfogyasztási szokásai. Egyre többen szeretnének otthon is hódolni szenvedélyüknek.

Környezettudatosság és ízélmény

A cég a termékfejlesztés mellett karbonsemlegességi célokat is kitűzött maga elé. Újrahasznosítási programjában az év végére az Original kávéját 80 százalékban, az összes Vertuo kávéját pedig 85 százalékban újrahasznosított alumínium felhasználásával készült kapszulákba csomagolja. A vállalat azt ígéri, hogy 2022-re a termékei teljesen karbonsemlegesek lesznek, a fenntarthatósági szempontokat pedig a teljes gyártási láncra kiterjeszti.

Gyűjtsd a kapszulát!

A vállalat életében a kezdetektől fogva fontos szerepet tölt be a környezetvédelem, így az újrahasznosíthatóság kérdése is. 2012 óta gyűjtik az üzleteikben a használt kapszulákat, 201. óta pedig a futárszolgálatuk a megrendelések kézbesítésekor elviszi a használt termékeket. Az alumínium kapszulák alkotóeleme korlátlan mennyiségben újrahasznosítható, a begyűjtött elemekből pedig kerékpároktól kezdve, svájci bicskákon át, egészen az újabb kapszulákig készülhetnek környezetbarát termékek. A bennük lévő zaccot pedig komposztálással hasznosítják újra. A feldolgozás a debreceni PMR Kft. telephelyén történik.

Így zajlik a feldolgozás

A cég az elmúlt hat évben mintegy 500 millió svájci frankot költött fenntarthatósági céljai teljesítésére. Fontosnak tartja a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését is, ennek érdekében többmillió fát is ültet a kávétermő területeken.

Nespresso. What else?

A Nespresso svájci érdekeltségű vállalat, a Nestlé tulajdonában áll. 2020-ban csaknem 820 üzlethelyisége volt szerte a világon, 2018-ban mintegy 13,3 milliárd svájci frank nyereséget könyvelhetett el. A lausanne-i Nespresso 82 országban van jelen, több mint 13 900 munkavállalót foglalkoztat. Magyarországon 8 Nespresso Boutique-ot, illetve Mini Boutique-ot üzemeltet, emellett online, mobilalkalmazásban és telefonos ügyfélszolgálaton keresztül is elérhetőek a szolgáltatásai.


Ne hagyd ki!