Az egyik hazai párt fiataljai nekimentek a repoharas rendszernek
Fotó: Shutterstock

Nekimentek a fiatalok a repoharas rendszernek

Pártpolitikával nem foglalkozunk a Haszon cikkeiben, most azonban kivételt teszünk, mert az ügy szinte minden fesztiválozót, bulizót érint Magyarországon.


Aláírásgyűjtésbe kezd az LMP ifjúsági tagozata, a Zöld Generáció, hogy a repoharakért token helyett pénzt adjanak vissza a szórakozóhelyeken, fesztiválokon - közölte a szervezet alelnöke online sajtótájékoztatón. Szabolcs Dorottya azt mondta, az aláírásgyűjtés célja, hogy nyomást gyakoroljanak a repoharakat forgalmazó cégekre.


Hangsúlyozta: a repohár lényege, hogy "zöld alternatíva legyen", ne pedig a forgalmazó cégek profithajszolása. Szabolcs Dorottya arra kért mindenkit, csatlakozzon a már több mint ezer aláíróhoz, hogy mielőbb fel tudják számolni "ezt a zöldre festésnek álcázott pénzlenyúlást".

Gál József, az LMP szóvivője arról beszélt, hogy a jelenlegi repohárrendszer joggal háborít fel mindenkit. Ráadásul az, hogy pénz helyett tokent adnak vissza a repoharakért, sokakat arra ösztönöz, hogy ne váltsák vissza, hanem dobják el a poharakat. Így éppen a repohár eredeti céljával, a poharak újrahasznosításával és a szeméttermelés csökkentésével megy szembe a gyakorlat - tette hozzá. (Képünk illusztráció)


Ne hagyd ki!