50 darab Tesla Model Y-nal lép be a taxizás világába a Revel nevű startup, egyelőre csak New York-ban. Ambiciózus céljaik vannak, ugyanis le akarják nyomni az Uber-t és a Lyft-et is.


A brooklyni Revel startup elsősorban az applikáció alapú moped-megosztó szolgáltatásáról ismert. Eddig. Napokon belül ugyanis elindítja az első formabontó taxiszolgáltatását. A megoldásuk nagyon hasonló lenne az Uber és Lyft által használt technológiához. Itt is a cég saját applikációján keresztül lehetne autót rendelni, viszont van egy jelentős különbség.

Prémium szolgáltatás

A riválisaival ellentétben a Revel nem független vállalkozókkal szerződne le, hanem saját sofőröket alkalmazna. A járművezetők ennek köszönhetően garantált bérre, fizetett szabadságra, egészségbiztosításra és egyéb juttatásokra lesznek jogosultak.

A flottájuk teljesen elektromos meghajtású Tesla-járművekből állna, melyekhez saját, központi töltőállomást is építenének.

Ezekkel az intézkedésekkel a Revel a működési költségek mellett a sofőrök lemorzsolódását is csökkentheti, ami kisebb kockázatot és erősebb lojalitást eredményez. Árazásuk versenyképes lesz a szektor többi szereplőjének díjszabásával, viszont egy hajszállal prémiumabb szolgáltatást ígérnek az utasoknak.

Például minden egyes Teslából kivették az anyósülést, hogy kényelmesebben elférjen az utasok lába, illetve érintőképernyők segítségével állíthatják az autóban a hőmérsékletet, és kiválaszthatják a hallgatni kívánt zenét is a szolgáltatást igénybe vevők.

A környezet védelmében

A Revel szerint teljesen logikus a lépésük, hiszen a vállalatuk célja a zéró-emissziós közlekedés megvalósítása. Egyelőre csak Manhattanben tervezik a működést, viszont hamarosan olyan terjeszkedésre számítanak, mint amit a moped bizniszüknél tapasztaltak. 2018-ban indították a segédmotoros vállalkozásukat, amely azóta több jelentős piacot meghódított

Ráadásul júniusban a taxizással párhuzamosan egy másik projektet is elindítanak. A Superhubs keretein belül gyorstöltő állomásokat alakítanak ki egész Brooklynban. Ezt szépen fokozatosan Észak-Amerika legnagyobb gyorstöltő-hálózatává fogják fejleszteni.

A limitált flotta miatt a felhasználók egyelőre sokszor várólistára fognak kerülni, ennek kiküszöbölésére a következő év folyamán a cég növelni fogja elektromos autóinak a számát.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Hányan tapsikolnak? Bali megnyitotta a kapuit a magyarok előtt

Az indonéz szigetvilágban található Bali és Riau szigetei 18 hónapnyi „zárva tartás" után ismét megnyitották kapuikat a nemzetközi turisták előtt. Az örömtánccal azonban érdemes várni, ugyanis számos előírásnak meg kell felelni a belépéshez.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: credobus.hu

Így néz ki az új hazai csuklós busz – Mutatjuk a fotókat!

Újra van magyarországi gyártású csuklós autóbusz. Könnyű, így keveset fogyaszt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Újabb terhet kaptak a vendéglősök, de ez még jól is elsülhet

November 1-jétől már nemcsak a szálláshely-szolgáltatóknak, de a vendéglátó üzletek üzemeltetőinek is regisztrálniuk kell a turisztikai ügynökség adatszolgáltatási felületén, jövő nyártól pedig már adatokat is kell továbbítaniuk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!