Sokan pályáznak a lakásfelújítási támogatásra, de sok a kérdés

A Magyar Államkincstár e-mailen és telefonon is fogadja az érdeklődők hívásait, kérdéseit. Pontos válaszokkal.


A családügyi miniszter a közösségi oldalán jelentette be, hogy az eddig beérkezett mintegy 30 igénylés alapján elsősorban külső nyílászárók lecseréléséhez, tetőfelújításhoz, vagy belső munkálatokhoz, festéshez, burkolatcseréhez kértek támogatást a gyermeküket váró vagy nevelő szülők.

Özönlenek a kérdések, ebből is látszik, milyen nagy az igény, a legtöbb családban van helye a legfeljebb 3 millió forintos támogatásnak

- mondta a miniszter, megjegyezve, hogy az átlagosan kért támogatási összeg egymillió forint körül volt.

Itt várják a kérdéseidet

Ha kérdésed van, keresd a Magyar Államkincstárt az otthonfelujitas@allamkincstar.gov.hu e-mail-címen, továbbá a következő call centeres telefonszámokon: +36 70 460 9005, +36 20 881 9535, +36 1 452 29 10 és +36 30 344 00 45.

A miniszter arról is beszélt, hogy egy friss felmérés szerint a megkérdezettek 64 százaléka tervezi otthona felújítását a közeljövőben, a kormány pedig bízik abban, hogy többségüknek tudnak is segíteni a január 1-jén indult otthonfelújítási támogatással. Akiknek nincs pénze megelőlegezni a beruházást, azok élhetnek az otthonfelújítási kölcsön felvételének lehetőségével.

A támogatási kérelmeket háromféle módon lehet benyújtani:

  • ügyfélkapun keresztül elektronikus formában
  • a kormányhivatalok kormányablakainál,
  • postai úton írásban, vagy nyomtatott formában


Ne hagyd ki!