Soha nem látott mennyiségű beruházás-támogatási igény érkezett a vállalkozásoktól, ezért a kormány úgy döntött, hogy minden pályázatot befogad - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára a közösségi oldalán.


György László a videóban azt mondta, az újraindítás a valaha volt legnagyobb beruházási kedvet élesztette fel a vállalkozásokban. Ezért a kormány három intézkedésről döntött:

Minden beruházás-támogatási pályázatot befogadnak, amely a pályázati határidő kezdetéig elkészült, és lezárt formában benyújtásra várt.

A 100 milliárdos keretre ráemelik azt az újabb 100 milliárd forintot, ami a pályázati konstrukció második és harmadik szakaszában állt volna rendelkezésre.

Tehát a teljes 200 milliárd forintos keretet már most a beruházni kívánó vállalkozások rendelkezésére bocsátjuk

- fogalmazott az államtitkár.

A harmadik intézkedésről György László azt mondta, az összes vállalkozást, vagyis az összes pályázatot sorba rendezik pontszám szerint, így a legversenyképesebbeket tudják támogatni.

Előzmények

A három kormányzati döntést az indokolta, hogy amikor hétfőn megnyílt a beruházás-támogatási pályázatai oldal, az elképesztő érdeklődés miatt már az első órában megtelt, és emiatt a további jelentkezéseket nem is fogadta be a rendszer. Sok vállalkozás ezért nem tudta benyújtani a komoly előkészítő munkával (és komoly idő, valamint anyagi ráfordítással) összerakott pályázatot. Sajtóhírek szerint a keret 130 százalékára érkeztek be pályázatok az első negyedórában, ezért blokkolta a továbbiak feltöltését a rendszer.

A videó a könnyítésekről

The Conversation

Friss

Fotó:123RF

A prémiumkategóriás elektromos autózás már nem utópia

Az elektromos autózás forradalmát jelzi, hogy egyre több prémium autógyártó jelenik meg különböző méretű modellekkel a piacon. Gyorsan növekvő szegmensről beszélhetünk, amelynek úttörője az amerikai Tesla volt. Összegyűjtöttük azokat a már kapható e- autó modelleket, amelyek joggal szerepelhetnek a prémium kategóriában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Szép pénzt remél műkincsei digitalizálásától a világhírű  múzeum

Az Ermitázs műkincsei augusztus végén nem helyettesíthető tokenek (NFT) formájában kerülnek értékesítésre a Binance piacterén.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Facebook, ahogyan eddig ismertük, pár év múlva megszűnhet létezni

Mark Zuckerberg igen tartalmas interjút adott a The Verge-nek, amelyből iderült, mit tervez a Facebookkal. Elöljáróban csak annyit mondunk: metaverzum.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!