Soha nem látott mennyiségű beruházás-támogatási igény érkezett a vállalkozásoktól, ezért a kormány úgy döntött, hogy minden pályázatot befogad - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára a közösségi oldalán.


György László a videóban azt mondta, az újraindítás a valaha volt legnagyobb beruházási kedvet élesztette fel a vállalkozásokban. Ezért a kormány három intézkedésről döntött:

Minden beruházás-támogatási pályázatot befogadnak, amely a pályázati határidő kezdetéig elkészült, és lezárt formában benyújtásra várt.

A 100 milliárdos keretre ráemelik azt az újabb 100 milliárd forintot, ami a pályázati konstrukció második és harmadik szakaszában állt volna rendelkezésre.

Tehát a teljes 200 milliárd forintos keretet már most a beruházni kívánó vállalkozások rendelkezésére bocsátjuk

- fogalmazott az államtitkár.

A harmadik intézkedésről György László azt mondta, az összes vállalkozást, vagyis az összes pályázatot sorba rendezik pontszám szerint, így a legversenyképesebbeket tudják támogatni.

Előzmények

A három kormányzati döntést az indokolta, hogy amikor hétfőn megnyílt a beruházás-támogatási pályázatai oldal, az elképesztő érdeklődés miatt már az első órában megtelt, és emiatt a további jelentkezéseket nem is fogadta be a rendszer. Sok vállalkozás ezért nem tudta benyújtani a komoly előkészítő munkával (és komoly idő, valamint anyagi ráfordítással) összerakott pályázatot. Sajtóhírek szerint a keret 130 százalékára érkeztek be pályázatok az első negyedórában, ezért blokkolta a továbbiak feltöltését a rendszer.

A videó a könnyítésekről

The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

Hullott a haja, ez adta az ötletet a ma már jól menő vállalkozásához

A 26 éves Philomina Kane életét egy teljesen hétköznapi dolog változtatta meg. A Ghánában született fiatal formabontó ötlete az amerikai cápák tetszését is elnyerte, akik a napokban 200 ezer dollárral beszálltak az egy év alatt óriási sikereket elérő vállalkozásába.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Sorstársait segíti a semmiből jött milliárdos üzletasszony

Az indonéziai Tessa Wijaya mindig is arról álmodott, hogy sikeres karriert fusson be a fintech szektorban. Képzetlen, délkelet-ázsiai nőként azonban ez szinte lehetetlennek tűnt. Kitartásának köszönhetően minden akadályt leküzdött, dollármilliárdos üzletet alapított, most pedig azon dolgozik, hogy más nők is a nyomdokaiba lépjenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Gates, Musk és Cook nem finomkodik, ha Steve Jobs-ról van szó

Steve Jobs bevonult a történelembe. Munkatársak és versenytársak tömegei tulajdonították sikerük egy részét Jobs-nak, aki kereken 10 évvel ezelőtt hagyott itt minket örökre. Ma van a nemzetközi Steve Jobs megemlékezés napja, utánajártunk, hogyan vélekednek az üzletemberről napjaink meghatározó piaci szereplői.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!