Indul az Építők-5 program, februárban lehet pályázni

Február 15-én nyílik meg az Építő-5 program, amelynek célja az építőipar technológiai korszerűsítése és hatékonyságának növelése.


A 10 milliárd 429 millió forintos keretösszegű programot az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. hirdeti meg. A támogatás célja az építőipar technológiai korszerűsítése és hatékonyságának növelése. A programban magyarországi székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást, amelynek mértéke a mikro vállalkozásoknál legalább 8 millió, legfeljebb pedig 50 millió forint lehet, míg a kkv-knál az elérhető támogatás 25 millió és 400 millió forint között mozog.

Így lehet majd jelentkezni

A támogatás mértékét mindenkinél egyedileg, a benyújtott kérelem szakmai tartalmának értékelése után határozzák meg. Azok a vállalkozások, amelyek 2018-ban és 2019-ben már nyújtottak be támogatási kérelmet az Építő 1,2,3,4 néven futó programokra, a támogatáshalmozás szabályainak figyelembevételével idén is pályázhatnak.

A vállalkozások az elektronikus pályázatkezelési felületen jelentkezhetnek, a részletes információk a www.emi.hu oldalon olvashatóak.


The Conversation

Ne hagyd ki!