Unikornisok márpedig vannak. A startup szektorban nevezik így azokat a cégeket, amelyek elérik az egymilliárd dolláros értéket.


A fintech szektorban (a fintech a banki-biztosítói, főként informatikai, frissen fejlesztett technológiák összefoglaló neve) eddig 70 startup érdemelte ki az unikornis-státuszt a sifted.eu összefoglalója szerint. Ebben az ágazatban átlagosan hét év kell ahhoz, hogy a sikeres cégek elérjék az egymilliárd dolláros értéket, de a rekordereknek ennél jóval kevesebb idő is elég volt ahhoz, hogy áttörjék ezt a bűvös határt.

A leggyorsabban fejlődő fintech startupok 10-es listáján 6 amerikai, 2 kínai, 1 ausztrál, és egyetlen európaiként 1 német cég szerepel. Az első négy hely az amerikaiaké, ami azt jelzi, hogy Európának van mit behoznia a startupok tőkevonzó képességének erősítésében.

21 hónap a rekord

A listát a Brex nevű, 2017-ben elindított amerikai fintech startup vezeti. A 22 éves alapítók cége 21 hónap alatt érte el az egymilliárd dolláros értéket. A 10. helyen álló, szintén amerikai SoFi-nak ehhez 42 hónapra volt szüksége.

Az unikornis kifejezést Aileen Lee befektető alkalmazta először, még 2013-ban. A szó arra utal, hogy a milliárd dolláros érték a startupoknál ritka, mint az unikornis (amiről tudjuk, hogy nem is létezik). Ezek szerint tévedtünk?


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Mennyi pénzt lehet megtakarítani az elektromos autókkal? Kiszámoltuk

Az elektromos autók beszerzési, illetve üzemeltetési költségeiről számos tévhit kering, amelyek eloszlatása kulcsfontosságú kérdés az elektromobilitás jövője szempontjából. Milyen területen, mekkora megtakarítást lehet elérni e-autókkal a hagyományos gépjárművekhez képest? Cikkünkben erre keressük a választ.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Europa feltérképezése új fejezetet nyit az űrkutatásban

Az élet nyomait kutathatja Elon Musk cége a Jupiter egyik holdján.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!