Bár a tavalyihoz képest valamivel kevesebbet szánnak a fejlesztésre, így is hatalmas összegeket költenek el. És ahogy azt már megszokhattuk nem feltétlenül arra költenek, amit várnánk tőlük.


​Brutális összegek fejlesztésre

Első pillantásra semmi különös nem történik a Google háza táján, hiszen bejelentésük szerint idén főleg a működésükhöz szükséges adatközpontokat és ingatlanokat tervezik fejleszteni. Erre a pandémia miatt megnövekedett ügyfélforgalom ad okot, így tudják biztosítani a megfelelő minőségű kiszolgálást – nyilatkozta Sundar Pichai, a Google anyacég Alphabet első embere a CNBC-nek. Az már egy fokkal meglepőbb lehet, hogy az idei fejlesztéseikre 7 milliárd dollárt különítettek el, ami forintban szinte leírhatatlanul nagy összeg: 2.156.000.000.000 forint. Tavaly a keret még ennél is több volt, akkor kereken 10 milliárd dollárt szántak a fejlesztésre.

​Nem hisznek a home officeban?

Furcsának tűnhetnek a Google fejlesztési céljai, hiszen a legtöbb technológiai vállalat már régen home officeba küldte a dolgozóit. Ez náluk is így van, az Alphabet közel 84 ezer fős gárdája távmunkában dolgozik, és ezen nem is terveznek változtatni nyár végéig. De akkor mégis mi célt szolgálhat a közel 19 államot érintő terjeszkedés? Nos ennek több oka is van. Egyrészt a Google agresszív terjeszkedésbe kezdett a felhőalapú szolgáltatások területén. Ez már önmagában indokolja az adattárházak és a munkaerő bővítését. Másrészt viszont Sundar Pichai azt is közölte: a vállalati kultúrájuk alappillére a munkavállalóik személyes együttműködése és a közösségépítés. Tervezik tehát, hogy szeptember környékén visszahívják dolgozóikat az irodákba.

​A nagy ingatlanbiznisz

Előreláthatólag egyébként 10 ezer új főállású munkahelyet fognak teremteni, első sorban az Egyesült Államokban. A most ismertetett tervek közt szerepel a nebraskai, dél-karolinai és texasi adatközpontok bővítése, valamint új atlantai, washingtoni, chicagoi és New York-i irodakomplexumok létrehozása. A Google emellett Kaliforniában is elkölt a tervek szerint egymilliárd dollárt az ingatlanfejlesztésekre. Na persze van miből fejleszteni, hiszen az Alphabet tavalyi éves bevétele 182,5 milliárd dollár körül mozgott.

​Google vagy Alphabet?

A Google 2015-ben hivatalosan az Alphabet nevet vette fel. Erre azért volt szükség, mert így az anyavállalat az Alphabet a keresőoptimalizáláson és a hirdetéseken kívül más területek felé terjeszkedve, technológiai óriáscéggé válhatott. A társaság piaci kapitalizációja jelenleg 1,372 billió dollár (nagyjából 422,5 billió forintot).

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A VW vezére bemondta: munkahelyek tízezreit söpri el az átállás az e-autókra

A Handelsblatt német hírportál értesülései szerint a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess a felügyelőbizottságnak tartott előadásában arról beszélt, hogy az elektromos autókra való átállás következtében hamarosan 30 ezer munkahely szűnhet meg. Becslések szerint a teljes német autóiparban ennél is nagyobb leépítésekre lehet számítani.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Pixabay

5 jel, ami arra utal, hogy vállalkozónak születtél

Az életed valamely pontján valószínűleg benned is megfogalmazódott már, hogy bele kellene vágnod egy vállalkozásba. Bár az üzleti élet nem való mindenkinek, az alábbi jellemvonások arra utalnak, hogy sikeres vezető lehet belőled.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A kiégés határán vagy? Ezek a praktikák segíthetnek

A vállalkozói életben rendkívül egyszerű beleesni abba a hibába, hogy az ember a hét minden napján, a nap 18-20 órájában a munkájára koncentrál. Észre sem vesszük, és a családdal, barátokkal, kikapcsolódással töltött szabadidős tevékenységeket felváltják a koffeintől hajtott, szünet nélküli munkanapok, ami egyenes úton vezet a kiégéshez. Kerüld ezt el, adunk pár tippet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!