Home office-ból karriert

A virtuális eseményeknek platformot biztosító Hopin nem elégedett meg „csak" azzal, hogy Európa leggyorsabban növekvő startupja.


A Hopin korábban sem panaszkodhatott a befektetések hiányára, hiszen a második körös kockázati tőkebefektetés során is 125 millió dollárhoz jutott, ám ezt most jócskán felülmúlta. A harmadik körös, 400 millió dolláros „noszogatást" 1 évvel az indulásuk után kapták meg az Andreessen Horowitz és a General Catalyst kockázati tőkebefektető-óriások közreműködésével. A vállalat értékét jelenleg 5,65 milliárd dollárra becsülik a szakemberek.

Mire tervezik költeni?

A vállalatnak leginkább a növekedése miatt van szüksége pénzre. Manapság az jellemző rájuk, hogy őrült tempóban vesznek fel új embereket, illetve már-már megállíthatatlanul szerzik az újabbnál-újabb partnereket. A számok brutálisak: november óta nagyjából 30 000 új partnerrel gazdagodott a szárnyaló startup. Egybek között az American Express, a Hewlett Packard és a The Financial Times is bekerült a népes csoportba. Velük együtt már nagyjából 85 000 szervezettel működhetett együtt a Hopin.

A teljesen távmunkára alapozó cégnek jelenleg több mint 400 alkalmazottja van. Szinte hihetetlen, de ez a szám áprilisban még csak 23 volt. A cég folyamatosan toborozza a szakembereket.

Mindezek mellett már két másik céget is felvásárolt: a mobilapplikációk fejlesztésével foglalkozó Topi céget (nem tudni mennyiért), illetve a videó streamelésre szakosodott StreamYard vállalatot (őket 250 millió dollárért).

Az arany sztenderd

Ha a mostani növekedési ütemét továbbra is meg tudja tartani, akkor a Hopin egy éven belül elérheti, hogy az éves várható rendszeres bevétele el fogja érni a 100 millió dollárt. Ez Alex Kayyal, a Salesforce Ventures vezetője szerint az úgynevezett arany sztenderd a szoftverbefektetések világában. Így nem csoda a nagy érdeklődés a kockázati tőkések irányából.

Toborzás, toborzás, toborzás

A növekedésnek az a velejárója, hogy sok-sok új embert terveznek felvenni. Johnny Boufarhat, a Hopin vezetője nagy elkötelezettje a távmunkának, elmondása szerint ugyanis a világ tele van tehetségekkel, és nem korlátozhatják a Hopin tevékenységét egy kötött helyhez. Ezzel nagymértékben megkönnyíti a kiváló szakemberek felvételét és jövőbeni munkavégzését.

Ezért is érdemes lehet nézelődniük a magyar szakembereknek is, hiszen semmi nem gátolja a Hopinnál való munkavégzést kis hazánkból. ITT jelentkezhetsz. A Hopin nagy hangsúlyt fektet a dolgozóira, indulásként 800 dollárt kapnak a munkavállalók arra, hogy berendezzék megfelelően a home office-ukat. Emellett sok szabadsággal és rugalmas munkavégzéssel várják leendő kollégáikat.


Ne hagyd ki!