A Kifli.hu-t működtető cseh társaság 190 millió euróból terjeszkedik.


A Rohlik Group 190 millió eurót gyűjtött össze befektetőktől. A vállalat a pénzt a már meglévő piacain terjeszkedésre, valamint Németországban az online élelmiszerpiaci belépésre fordítja.

A társaság 2020-at 300 millió eurós bevétellel zárta, ami több mint 100 százalékos éves növekedésnek felel meg. A cég jelenleg több mint 750 ezer vásárlóval rendelkezik három piacon.


A tőkebefektetők élén a Partech francia kockázatitőke-vállalat áll, melyet az Index Ventures, az EBRD, a J&T Banka, a Quadrille Capital, az R2G és egy korábbi befektető, az Enern követ.

Más piaci szereplőkkel ellentétben nem az a célunk, hogy kis kosárértékű rendeléseket szállítsunk ki nagyon rövid idő alatt, hanem az, hogy a családok valós igényeit elégítsük ki szerte Európában

– mondta Tomáą Čupr, a Rohlik Group vezérigazgatója

A Rohlikot 2014-ben, Csehországban alapították. A vállalat Csehország és Magyarország mellett Ausztriában van még jelen, illetve hamarosan elindítja Németországban is online élelmiszerboltját.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Reagált a bírálatokra a Ryanair, az utasok járnak jól

A diszkont légitársaság öt napon belül visszafizeti a törölt járatokra szóló jegyek árát a cég csütörtöki bejelentése szerint.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A szállodások 350 ezerért sem találnak 8 általánost végzett szobaasszonyt

A munkaerőhiány már most, 50-60 százalékos kihasználtságnál is fékezi a növekedést a szállodaiparban, mert azok a szálláshelyek, amelyek reménytelenül próbálják feltölteni üres álláshelyeiket, nem tudnak sem több vendéget fogadni, sem az elvárt színvonalú kiszolgálást nyújtani. Szakmai szövetségük több javaslattal állt elő.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Kínos, mondhatni ciki ügyben bírságolt a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 3 millió forintos bírságot szabott ki az „Év Terméke" díjat korábban osztó cégre, amiért az hiányosan teljesítette a saját maga által vállalt kötelezettségeket.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!