A most 21 éves Rachel Zietz 13 évesen kezdett el vállalkozni, átszámítva ma már több mint 1,5 milliárd forintot ér a cége.


Rachel Zietz 2000-ben született New Jersey-ben. Gyerekkorától kezdve rajongott a sportokért, köztük leginkább a lacross-ért, amibe bele is vetette magát. Mint minden sportban, itt is a gyakorlás volt a siker kulcsa. Ahhoz, hogy fejlessze magát, a dobását, egy úgynevezett „rebound" hálót használt, ez egy kifeszített lacross-háló, amiről visszapattan a labda a dobóhoz, teljesen hétköznapi segédeszköz a sportolók életében. Viszont gyakorlás közben Rachel hálója kiszakadt, és itt jött a felismerés: rossz minőségű termékeket árulnak a piacon.

Tanulás, tanulás, tanulás

Alig 13 évesen elvégzett egy 33 hetes kurzust, amelynek az volt a célja, hogy a fiatalokat bevezesse a vállalkozói életbe. 2012-ben megalapította a Lacrosse Gladiator nevű cégét.

A következő évet azzal töltötte, hogy tökéletesítette a cégét, létrehozott egy honlapot, tervezett egy logót, és kialakította az első termékeit, amelyek reabound-ok és lacross hálók voltak. Úgy jellemzi a termékeit, hogy „olyanok, amiket nem találsz a konkurenciánál", azaz kiváló minőségűek, elérhető áron. És nagyon úgy tűnik, hogy a vásárlók ezzel teljesen egyet is értenek. A fiatal üzletasszony történetét azóta már a New York Times, a Time magazin, a USA Today és a South Florida Business Journal is megírta. Ezek hatására mélyebb vizekre evezett, ahol cápák várták.

A szülői házból a világbajnokságig

2016-ban jelentkezett az amerikai Cápák Között műsorba. Az itteni szereplése sokak figyelmét felkeltette, többek között az USA egyik legnagyobb sportfelszerelést forgalmazó vállalatának, a Dick's Sporting Goods-nak a menedzseréét is. Az üzletemberrel kötöttek egy megállapodást, ennek köszönhetően a Lacross Gladiator termékei a Dick's Sporting Goods összes üzletébe bekerültek. Rachel elmondása szerint az ingyen marketing, amit a Cápák Között műsora adott, 6 millió dolláros bevételhez juttatta. Ezeket a sikereket azzal koronázta meg, hogy a Lacross Gladiátor lett a hivatalos szponzora a sport egyik legnagyobb sztárjának, Casey Powell-nek, illetve a 2018-as lacross világbajnokság hálóinak is.

Mindezek mellett a cég termékeit számos profi és amatőr csapat használja, köztük Rachel saját csapata és a floridai nemzeti lacrosse csapat is.

Napjainkban

A Network Buzz elemzése alapján Rachel 15 évesen vált dollármilliomossá, 2020-ban pedig vagyona meghaladta az 5 millió dollárt (közel 1,5 milliárd forint). A fiatal üzletasszony a Princeton Egyetemen tanul, az órák között és után pedig menedzseli a cégét, amelynek arca és marketing-bázisa továbbra is Casey Powell sztárjátékos. Emellett már az Amazonon és az ebay-en is megtalálhatók a termékei, mindegyik platformon elsőszámú ajánlással és értékelésekkel. Rachel Zietz hozzátette, hogy a jövőben bővíteni akarja a termékpalettát, főleg lacross ütőkkel, illetve terjeszkedni akar Európába, Kanadába, Ázsiába és a Csendes-óceáni térségbe is.


The Conversation

Friss

Oroszország ismét nekiment a Google-nek, felkészül a Twitter és a Facebook

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság, a Roszkomnadzor hárommillió rubelre, azaz nagyjából 12,3 millió forintra büntette a Google-t személyes adatkezelésre vonatkozó jogszabályok megsértése miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Kétszeres díjért kergetik a labdát az induló hazai focibajnokságban

Az első osztályú labdarúgó-bajnokságban a helyezésekért járó díjazás nem változott, az aranyérmes csapat kétszázmilliót kap. Az összdíjazás azonban 6,6-ról 12 milliárdra nő. Az NB II.-ben is 4,8 milliárd forintra emelkedik a pénzdíj.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
©buenoalvaro/123RF.COM

Egy betűvel hosszabb, egy forinttal sem drágább az új rendszám

Nem kell többet fizetni a jelenlegi díjaknál a négy betűből és három számból álló rendszámokért, amelyeket 2022 júliusától adnak majd ki az újonnan forgalomba helyezett járművekre.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!