A boltlánc a jövő héten megnyitja Buda két forgalmas csomópontjához új fővárosi, Csalogány utcai üzletét.


A boltnyitás már több mint tíz éve napirendre került: a területet még 2009-ben vette meg a boltlánc az önkormányzattól, a telek egy tízezred részét később visszavásárlási joggal továbbadta az OTP Ingatlan Zrt.-nek. Első körben a társasház és a bolt létrehozására szóló engedélyeket visszadobta az illetékes kormányhivatal, feltehetően a plázastop miatt, amely szerint a legalább 400 négyzetméteres üzletek létrehozásához, megnyitásához hatósági engedélyre van szükség.

A kerületi építési előírásoknak sem felelt meg az eredeti terv. Majd 2016-ban a korábbi tulajdonszerzése miatt az OTP-leánycég - nem pedig a Lidl - adta be az engedélyt, az üzlet alapterülete pedig papíron az eredeti 2348+2949 négyzetméterről 1960 négyzetméterre csökkent.Így felgyorsult a folyamat- írja a Napi.hu.

Riválisok

Kis csúszással, de március 11-én, azaz jövő csütörtökön átadják az egységet, amely a környékbeli kisboltok mellett konkurenciát teremthet a Széna téri Mammutban lévő, valamint a Batthyány téri Sparoknak. A három magyarországi diszkontlánc közül a Penny Marketnek van a legtöbb egysége országszerte, összesen több mint 220 boltja van a láncnak. A Lidl hálózata a Csalogány utcaival együtt már majdnem 190-nél tart, az Aldi - amely a magyar piacot 200-250 bolttal tekintené lefedettnek - közel 150 egységgel rendelkezik.


The Conversation

Friss

Fotó: pixabay.com

Az ABBA sztárjánál ma is a "Money, money, money" a sláger

Banális okból kifolyólag a zeneipar szereplői évente több mint 500 millió fonttól, átszámítva nagyjából 206 milliárd forinttól esnek el. Az ABBA sztárja, Bjorn Ulvaeus egy olyan kampányt indított, amellyel kiküszöbölhető a probléma.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Shutterstock

A magyar bitcoinosok megemlegetik Matthew Nolan nevét

Magyar áldozatai is vannak annak a nemzetközi bitcoinos csalássorozatnak, amelyben már a hazai rendőrség is nyomoz. Az esetről a hvg.hu számolt be.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Shutterstock

Családban marad, irdatlan összegre perelte be az unokahúgát Donald Trump

A volt amerikai elnök egy 2018-as cikket sérelmez, amelyben Mary Trump révén a New York Times a kétes adóügyeiről cikkezett.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!