10 milliárd forintot meghaladó vagyon kell ahhoz, hogy valaki bekerüljön az ultragazdagok közé
FotÓ. Shutterstock

Mikortól számít egy magyar ultragazdagnak? Itt a válasz

Kevesebb magyarnak van most amerikai dollárban számítva milliós vagyona, mint egy évvel korábban, de a következő években azok, aki már most is módosak, még tovább gazdagodhatnak.


31 884 magyarnak volt tavaly legalább egymillió dolláros, vagyis éves középárfolyamon számítva 309 millió forintos vagyona – írja a Portfolio a Knight Frank elmérése alapján. Ez 4,5 százalékos csökkenést jelent 2021-hez képest.

Van viszont a listának egy olyan részlete, ahol Magyarország világelső. Négy év múlva, vagyis 2027-re a várakozások szerint nálunk fog a legnagyobb arányban, 74 százalékkal nőni fog a minimum 30 millió dolláros, azaz csaknem 10,5 milliárd forintos vagyonnal rendelkezők aránya, az elmezés készítői az ebbe a kategóriába tartozókat nevezik ultragazdagoknak.

Az nem derült ki egyértelműen, hogy az elemzés készítői mire alapozzák a növekedési előrejelzésüket. Az viszont tény, hogy a mostano állapotok szerint másokhoz képest elég kevés magyarnak van ekkora vagyona, vagyis bőven van tér a gyarapodásra. Hasonló a helyzet Törökországban és Lengyelországban is – a listán ez a két ország követ minket.


The Conversation

Ne hagyd ki!