Mark Zuckerberg
Fotó: Shutterstock

Markáns véleményt mondott Zuckerberg a Twitterről

Mark Zuckerberg Joe Rogan podcastjában a Twittert vette célba.


A Facebookot és az Instagramot is birtokló Meta vezérigazgatója a Twitter használatáról szóló tapasztalatait fejtette ki Joe Rogannek, a podcast házigazdájának, és az Insider tudósítása szerint eleresztett néhány durva mondatot.

Nehéz huzamosabban időt töltenem a Twitteren anélkül, hogy túlságosan felhúznám magam.

Zuckerberg az élményt az Instagramon való tartózkodáshoz hasonlította:

Az Instagram viszont ezzel ellentétben egy szuper pozitív tér. Néhány kritika pont azt fogalmazza meg, hogy bizonyos szempontból, túlságosan pozitív. Könnyű ott időt eltölteni, és magunkba szívni a sok pozitivitást.

Zuckerberg elmondása szerint az Instagram szándékosan a pozitivitásra összpontosít:

Nem akarok olyat építeni, ami feldühíti az embereket.

A két közösségi médiaplatform közötti különbségek egy részét a különböző rendszerek kialakításának tulajdonította. Elmondása szerint a képek sokkal kevésbé élesek és kritikusak, mint a szöveg.

A Meta vezérigazgatója azért dícsérte is a Twittert, mert a konkurens közösségi médiaplatformon szerinte „az összes olyan ember megtalálható, aki szuper-okos, és éleslátó dolgokat mond".

A baj csak az, hogy sokan közülük vagdalkoznak is.

Annak ellenére, hogy Zuckerberg az Instagram esetében a pozitivitásra helyezi a hangsúlyt, a fotómegosztó alkalmazást érték kritikák a fiatalabb felhasználók mentális egészségére gyakorolt állítólagos hatása miatt. Az elmúlt hónapokban a vállalatot olyan perekkel sújtották, melyekben azzal vádolták az Instagramot, hogy a fiataloknál étkezési zavarokat és függőséget okoz. A Meta gurunak egyébként fontos ügye a fiatalabb generáció, feleségével jelentős összegeket költenek oktatási projektekre, meg persze másra is, amiről itt olvashatsz.

Ne hagyd ki!