Az amerikai Forbes becslései szerint a Barbados-i énekesnő vagyona meghaladta az 1,7 milliárd dollárt, ami azt jelenti, hogy Rihanna jelenleg a világ leggazdagabb női zenei előadója.


Bár az énekesnő zenei karrierje és befolyása is figyelemre méltó, vagyona nagy része vállalkozásaiból származik. Az énekesnő a Fenty Beauty kozmetikai vállalatának 1,4 milliárd dollárt, míg a Savage x Fenty fehérneműket forgalmazó cégének 270 millió dollárt köszönhet. A világ leggazdagabb, szórakoztatóiparban tevékenykedő női közül Rihanna jelenleg a második Oprah Winfrey mögött.

Ahogy a zenében, úgy az üzletben

Robyn Fenty, ismertebb nevén Rihanna 2017-ben alapította a kozmetikai vállalatát a Louis Vuitton márkát is birtokló LVMH luxuscikkeket gyártó cég közreműködésével. Rihanna sikere a sokszínűségben rejlik. Az énekesnő termékei az emberi bőrszín minden árnyalatában tündökölnek, így bárki megtalálhatja a hozzá illő terméket a Fenty Beauty kínálatában. A cég indulásakor Rihanna 40 különböző árnyalatú alapozóval robbant be a piacra, erre akkoriban nem volt példa. A széleskörű termékskála sikerein felbuzdulva a nagyobb vállalatok elkezdték lemásolni Rihanna üzletpolitikáját. A jelenség még nevet is kapott, ez volt a „Fenty Effect", azaz a Fenty Hatás. Az LVMH tájékoztatása szerint a vállalat működésének első évében 550 millió dolláros bevételt generált.

Természetesen Rihannát sem kerülte el az üzleti élet árnyoldala. Korábban egy ruházati vállalatot is indítani akart, viszont két évnyi előkészületek után az LVMH tanácsára idén megszüntette az említett céget, vélhetően a magas árszabása miatt.

Az énekesnő zenei karrierje során 250 millió lemezt adott el, bár 2016 óta nem jelent meg új alkotása. Ez hamarosan változhat, ugyanis nemrég lencsevégre kapták a barátjával, amint épp egy új videoklip forgatásán dolgoztak.

Rihanna mellett más Hollywood-i sztárok is belecsaptak az üzleti életbe. Nemrégiben Jessica Albáról, és az ő 1,5 milliárd dollár értékű vállalatáról értekeztünk. A színésznő üzleti sikereiről IDE KATTINTVA olvashattok bővebben.

The Conversation

Friss

Kína hivatalosan is betiltotta a kriptovalutákat

„A virtuális valutákkal kapcsolatos üzleti tevékenység illegális pénzügyi tevékenységnek minősül" – jelentette be Kína központi bankja, ezáltal gyakorlatilag betiltva a kriptovalutákat a kínai piacon.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Hamarosan drónokkal szállítják a kemoterápiás gyógyszereket

Az egyesült királyságbeli Isle of Wight NHS Trust egészségügyi szervezet háromhónapos tesztprogramot indított, amelyben a legénység nélküli légi járművek (UAV) használatának előnyeit vizsgálja a kemoterápiás gyógyszerek kiszállításában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Újratölthető, sötétben világító növények válthatják le az utcai lámpákat

Ambiciózus kutatóknak a nanotechnológia segítségével sikerült olyan növényeket alkotniuk, amelyek huzamosabb ideig világítanak a sötétben. Ha a technológiát tökéletesre fejlesztik, akkor a jövőben a nanonövények felválthatják a nagy energiaigényű elektromos lámpákat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!