Michael Burry az a befektetési guru, akit a róla készült amerikai filmben Christian Bale (tudod, a Batman) alakított. Befektetői körökben más miatt ismerik, és ma is adnak a véleményére.


Burry személyesen nagyjából 100 millió, a mellette kitartó ügyfelei pedig 700 millió dollárt kerestek azon, hogy a befektető előre megjósolta az amerikai ingatlanhitelezési lufi kipukkadását, ami a 2008-as világméretű pénzügyi krízishez vezetett. A nyereséget eltette, az összeomlásra játszó cégét pedig bezárta, de néhány évvel később újra elindította. Most a Bloomberg amerikai gazdasági portál cikke szerint arról beszélt, hogy " minden válságok anyját" látja közeledni, ami keményebb lehet, mint a 2008-as volt.

Mit lát veszélynek a szakember?

A kriptovaluták szárnyalását, valamint a Gamestop-hoz hasonló mém részvények terjedését, amit a gazdaság szempontjából egészségtelennek és veszélyesnek gondol. Ha ez a lufi is kidurran, véleménye szerint rengeteg befektető pénze elfüstölhet, a nagyágrend többszázmilliárd dollár is lehet. Burry egyébként a Tesla részvényeinek esésére is nagy összegben fogadott.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A befektetők imádják Kelet-Európa új slágerstartupját

A csehországi Rossum szoftverfejlesztő vállalat 100 millió dolláros befektetéshez jutott, ennk köszönhetően térségünk egyik legértékesebb startupjává lépett elő. Nézzük, miért imádják a befektetők az alig hatéves vállalkozást!

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Szereted hallatni a hangodat? A Spotify újításának örülni fogsz

A Spotify bejelentette, hogy a három éve indított podcast szolgáltatásait a tartalomgyártók hamarosan szélesebb körben is igénybe vehetik. A zenei streamingszolgáltató vállalat abban reménykedik, hogy az újítással növelheti a prémium előfizetői számát.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Fiatal programozó zseni vállalkozását nyelte le a Twitter

Nick Caldwell, a Twitter mérnöki divíziójának alelnöke stílusosan a Twitter-en jelentette be, hogy a közösségi platform felvásárolta a Sphere chat applikációt. A Sphere-t az a vállalkozó zseni alkotta, akitől alig 17 éves korában a Yahoo 30 millió dollárért megvásárolta az első startupját.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!