Michael Burry az a befektetési guru, akit a róla készült amerikai filmben Christian Bale (tudod, a Batman) alakított. Befektetői körökben más miatt ismerik, és ma is adnak a véleményére.


Burry személyesen nagyjából 100 millió, a mellette kitartó ügyfelei pedig 700 millió dollárt kerestek azon, hogy a befektető előre megjósolta az amerikai ingatlanhitelezési lufi kipukkadását, ami a 2008-as világméretű pénzügyi krízishez vezetett. A nyereséget eltette, az összeomlásra játszó cégét pedig bezárta, de néhány évvel később újra elindította. Most a Bloomberg amerikai gazdasági portál cikke szerint arról beszélt, hogy " minden válságok anyját" látja közeledni, ami keményebb lehet, mint a 2008-as volt.

Mit lát veszélynek a szakember?

A kriptovaluták szárnyalását, valamint a Gamestop-hoz hasonló mém részvények terjedését, amit a gazdaság szempontjából egészségtelennek és veszélyesnek gondol. Ha ez a lufi is kidurran, véleménye szerint rengeteg befektető pénze elfüstölhet, a nagyágrend többszázmilliárd dollár is lehet. Burry egyébként a Tesla részvényeinek esésére is nagy összegben fogadott.


The Conversation

Friss

A győzelemig birkózik az MNB az inflációval

A Magyar Nemzeti Bank ma sem hagyott kétséget afelől, hogy mindaddig kitart a nemrégiben megkezdett monetáris szigorítás mellett, amíg le nem töri az elmúlt hónapokban éves összevetésben 5 százalék feletti inflációt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ez az ország nem fukarkodott első olimpiai bajnoka megjutalmazásával

A Fülöp-szigetek első olimpiai bajnoka, a súlyemelő Hidilyn Diaz csaknem200 millió forintnak (32,79 millió peso) megfelelő összeget kap hazájától a tokiói aranyérméért.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!