Előre látta a 2008-as krachot, most még súlyosabb válságot jósol

Michael Burry az a befektetési guru, akit a róla készült amerikai filmben Christian Bale (tudod, a Batman) alakított. Befektetői körökben más miatt ismerik, és ma is adnak a véleményére.


Burry személyesen nagyjából 100 millió, a mellette kitartó ügyfelei pedig 700 millió dollárt kerestek azon, hogy a befektető előre megjósolta az amerikai ingatlanhitelezési lufi kipukkadását, ami a 2008-as világméretű pénzügyi krízishez vezetett. A nyereséget eltette, az összeomlásra játszó cégét pedig bezárta, de néhány évvel később újra elindította. Most a Bloomberg amerikai gazdasági portál cikke szerint arról beszélt, hogy " minden válságok anyját" látja közeledni, ami keményebb lehet, mint a 2008-as volt.

Mit lát veszélynek a szakember?

A kriptovaluták szárnyalását, valamint a Gamestop-hoz hasonló mém részvények terjedését, amit a gazdaság szempontjából egészségtelennek és veszélyesnek gondol. Ha ez a lufi is kidurran, véleménye szerint rengeteg befektető pénze elfüstölhet, a nagyágrend többszázmilliárd dollár is lehet. Burry egyébként a Tesla részvényeinek esésére is nagy összegben fogadott.


Ne hagyd ki!