Ha így van, akkor ebben hasonlítasz Bill Gates-re.


A Reuters hírügynökségnek sikerült meglepnie a Microsoft társalapítóját, a világ egyik leggazdagabb emberét, amikor szembesítette a róla keringő durva pletykákkal, összeesküvés-elméletekkel. A legismertebb és legvadabb, jellemzően a közösségi médiában terjedő teóriák szerint Gates, valamint Anthony Fauci, a szövetségi kormány koronavírus elleni munkacsoportjának virológusa a felelős a koronavírus-járvány kirobbantásáért. A minden alapot nélkülöző elmélet szerint mindezt azért tették, hogy a vakcinával együtt beadott mikrocsippel ellenőrizni tudják az embereket.

Tényleg elhiszik az emberek ezeket a dolgokat?

Így reagált az interjúban Bill Gates az olykor számára is meglepetést okozó, általa őrültnek és gonosznak nevezett álhírekre, hozzátéve, hogy a közösségi média egyre erősödő szerepével magyarázható a teóriák gyors elterjedése. Mindenesetre kíváncsi arra, hogy mi húzódik az elméletek mögött, ezért szakít némi időt arra, hogy ennek is utánajárjon.

Mit adott Bill Gates?

A Reuters emlékeztet arra, hogy a Microsoft irányításáról 2014-ben leköszönt Bill Gates a feleségével közösen jegyzett alapítványán keresztül eddig 1,75 milliárd dollárt költött a koronavírus elleni harcra. A támogatásból vakcinafejlesztők, diagnosztikai eszközök gyártói, valamint a fertőzés leküzdését szolgáló gyógyszerek, gyógymódok kutatói is részesültek.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Vágás olasz módra, elhagyta Magyarországot a megvádolt húsmilliárdos

A több milliárdos költségvetési csalással vádolt Piero Pini, a kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. tulajdonosa és fia, Marcello elhagyta Magyarországot, első útjuk állítólag Spanyolországba vezetett. Ez fordulat a 2019 márciusa óta húzódó ügyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

A politikusok sehol, a tudósokban bíznak leginkább a magyarok

A tudósokban a magyarok kétharmada bízik, ami a legmagasabb mutató a különböző szakmák körében. A legkevésbé a politikusokban bízunk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: 123RF

Hol érdemes most ingatlant venni befektetésként? Mutatjuk

A legnagyobb hozamot jelenleg vidéki használt ingatlan vásárlásával lehet elérni.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!