Ha így van, akkor ebben hasonlítasz Bill Gates-re.


A Reuters hírügynökségnek sikerült meglepnie a Microsoft társalapítóját, a világ egyik leggazdagabb emberét, amikor szembesítette a róla keringő durva pletykákkal, összeesküvés-elméletekkel. A legismertebb és legvadabb, jellemzően a közösségi médiában terjedő teóriák szerint Gates, valamint Anthony Fauci, a szövetségi kormány koronavírus elleni munkacsoportjának virológusa a felelős a koronavírus-járvány kirobbantásáért. A minden alapot nélkülöző elmélet szerint mindezt azért tették, hogy a vakcinával együtt beadott mikrocsippel ellenőrizni tudják az embereket.

Tényleg elhiszik az emberek ezeket a dolgokat?

Így reagált az interjúban Bill Gates az olykor számára is meglepetést okozó, általa őrültnek és gonosznak nevezett álhírekre, hozzátéve, hogy a közösségi média egyre erősödő szerepével magyarázható a teóriák gyors elterjedése. Mindenesetre kíváncsi arra, hogy mi húzódik az elméletek mögött, ezért szakít némi időt arra, hogy ennek is utánajárjon.

Mit adott Bill Gates?

A Reuters emlékeztet arra, hogy a Microsoft irányításáról 2014-ben leköszönt Bill Gates a feleségével közösen jegyzett alapítványán keresztül eddig 1,75 milliárd dollárt költött a koronavírus elleni harcra. A támogatásból vakcinafejlesztők, diagnosztikai eszközök gyártói, valamint a fertőzés leküzdését szolgáló gyógyszerek, gyógymódok kutatói is részesültek.


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Mennyi pénzt lehet megtakarítani az elektromos autókkal? Kiszámoltuk

Az elektromos autók beszerzési, illetve üzemeltetési költségeiről számos tévhit kering, amelyek eloszlatása kulcsfontosságú kérdés az elektromobilitás jövője szempontjából. Milyen területen, mekkora megtakarítást lehet elérni e-autókkal a hagyományos gépjárművekhez képest? Cikkünkben erre keressük a választ.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Europa feltérképezése új fejezetet nyit az űrkutatásban

Az élet nyomait kutathatja Elon Musk cége a Jupiter egyik holdján.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!