Bill Gates öltönyben mosolyog egy épület előtt, arra készül, hogy a pandémiáról beszéljen
Fotó: Shutterstock

Bill Gates már a következő világjárványra készül új könyvében

Pontosabban arról ír, hogyan lehetne megelőzni egy új pandémiát.Az óvintézkedések fontossága

Bill Gates saját blogján jelentette be, hogy elkészült legújabb könyve, amely hamarosan felkerül a könyvesboltok polcaira. How to Prevent the Next Pandemic, azaz Hogyan előzzük meg a következő pandémiát című művében a milliárdos olyan jól definiált megoldásokat vázol fel, amelyek segíthetnek az emberiségnek elkerülni a Covid-hoz hasonló világjárványok kialakulását. Egyebek között kifejti, milyen orvosi eszközökre, kutatásokra és újításokra van szükség, illetve, hogy hogyan tudunk mindenki számára jobb egészségügyi ellátást nyújtani a fertőző betegségek terjedésének megállítása érdekében.

Az elmúlt két év hihetetlenül sok nehézséget okozott világszerte, és nem könnyű optimistának lenni, amikor olyan szörnyűségeken ment át az ember, amelyeket oly sokan átéltek. De valahányszor szembesülök a COVID által okozott szenvedéssel – minden alkalommal, amikor olvasok a legfrissebb halálos áldozatokról, vagy hallok valakiről, aki elvesztette a munkáját, vagy elhajtok egy bezárt iskola mellett –, akarva-akaratlanul is arra gondolok: nem kell még egyszer átélnünk ezeket.

-írja Gates a weboldalán.

A Microsoft alapítója kifejtette, hogy a Bill és Melinda Gates Alapítványnak és a szakértőknek köszönhetően sokat tanult a világjárványról, és szeretné megosztani tudását az olvasókkal.

Érdekességképp megjegyezzük, az alapítványon keresztül már több mint 1,8 milliárd dollárt, azaz nagyjából 558 milliárd forintot adományozott a Covid válaszintézkedésekre szerte a világon. A kutatások támogatása mellett az alacsony jövedelmű országok vakcinaellátását is finanszírozta.

Optimista nézetek

A milliárdos üzletember azt is elmondta, hogy könyvében dr. Anthony Fauci, az Egyesült Államok elnökének egészségügyi főtanácsadójával folytatott beszélgetését is megosztja, amely során a járvány körüli összeesküvés-elméleteket és a szakember oltásokkal kapcsolatos véleményét boncolgatták.

A cél, hogy soha többé ne legyenek járványok, ambiciózus cél, de az a fejlődés, amit az elmúlt két évben értünk el – beleértve az oltások terén tett hatalmas ugrásokat és a légúti megbetegedésekkel kapcsolatos ismereteinket – megalapozta, hogy sikerrel járjunk. A világ már tudja, hogy mennyire komolyan kell vennünk a járványokat, a lendület pedig a mi oldalunkon áll. Senkit sem kell meggyőzni arról, hogy egy fertőző betegség emberek millióit ölheti meg, vagy romba döntheti a világgazdaságot.

-olvasható a bejegyzésben.

Bill Gates az elmúlt években összesen hét könyvet publikált. Legutóbbi bestsellere, a „Hogyan lehet elkerülni a klímakatasztrófát: a meglévő megoldásaink és az áttörések, amelyekre szükségük van" tavaly februárban debütált, amelyről korábban mi is írtunk, EBBEN A CIKKÜNKBEN.

Ne hagyd ki!