Bill Gates szemüvegben, öltönyben, piros nyakkendőben büszkén nézi a könyve letöltéseinek számát
Fotó: Shutterstock

Ingyen letölthetik Bill Gates bestsellerét az egyetemisták, itt van hozzá a link!

Bill Gates az év elején publikálta a klímaváltozás hatásait és lehetséges megoldásait bemutató könyvét, amit most határozatlan ideig ingyenesen letölthetnek az egyetemisták.Remek lehetőség

Az idei év elején kiadtam egy könyvet „Hogyan lehet elkerülni a klímakatasztrófát" címmel. Az egyik fő ok, amiért megírtam, az az, hogy a fiatalok elképesztően nagy szenvedélyt tanúsítanak az éghajlatváltozás kezelése iránt. Éppen ezért ingyenesen letölthetővé teszem, hogy bármely főiskolai vagy egyetemi hallgató, bárhol a világon hozzáférhessen

-indítja mondandóját Bill Gates a hivatalos blogján.

A 384 oldalas „How to Avoid a Climate Disaster: The Solutions We Have and the Breakthroughs We Need", azaz a „Hogyan lehet elkerülni a klímakatasztrófát: a meglévő megoldásaink és az áttörések, amelyekre szükségük van" című könyv idén februárban debütált a The New York Times tényirodalmi bestseller listáján. Gates a klímaválságról értekezik, miközben olyan kutatási és innovációs módszereket javasol a zöld technológia terén, amelyek segíthetnek megelőzni egy világméretű katasztrófát. Ezt az alkotását tette most ingyenesen letölthetővé, amelyet saját blogjáról, a GatesNotes-ról lehet beszerezni egy .epub fájlformátumban, amelyet e-book eszközökkel és applikációkkal lehet igénybe venni. Az érdeklődőknek csupán három teendőjük van:

  • megadni az e-mail címüket
  • megadni, melyik felsőoktatási intézményben tanulnak
  • és bepipálni az „I am currently a student", azaz a „jelenleg aktív hallgató vagyok" rubrikát

Az adatok hitelessége mindenkinek a lelkiismeretére van bízva.

A fiataloké a jövő

Gates posztjában több bekezdésen keresztül méltatta a fiatalok hozzáállását:

A fiatalok felelősségre vonják kormányaikat, és ragaszkodnak ahhoz, hogy kötelezzék el magukat a károsanyag-kibocsátásuk megszüntetése mellett. Ennek eredményeképp (a kormányok) vállalják ezeket a kötelezettségeket. Amire most szükségünk van, az egy terv, hogy elérjük a nettó zéró kibocsátást. Ez az, amit a könyvemben előterjesztettem.

Gates számos, működőképes javaslatot felvázol könyvében az üvegházhatású gázok kibocsátásának 2050-ig történő lenullázására, például új energiatechnológiák kifejlesztését és meglévő megújuló energiaforrások költségeinek csökkentését. Az üzletember az átlagemberekről sem feledkezett meg, akiket az alulról építkező aktivizmusra és a vásárlóerő fenntartható termékek vásárlására való felhasználására próbál ösztönözni.

Bill Gates nem közölte, hogy meddig tart az akció, ezért érdemes sietni a letöltéssel azoknak, akik nem szeretnének cirka 8400 forintot kiadni a milliárdos alkotásáért. A könyvet EZEN A LINKEN lehet ingyenesen letölteni.

Ne hagyd ki!