Bill Gates több száz millió dollárt gyűjtött össze hét nagy amerikai cégtől olyan tiszta technológiák kifejlesztésére, amelyek kulcsfontosságú szerepet játszhatnak a klímaváltozás elleni harcban.


Áttörés + energia + katalizátor

A Breakthrough Energy nonprofit energiavállalat, amelyet Bill Gates 2016-ban alapított bejelentette, hogy hét piaci gigász is befektetett a nagyra törő vállalkozásba. Nevezetesen a Microsoft, a BlackRock, a General Motors, az American Airlines, a Boston Consulting Group, a Bank of America és az ArcelorMittal acélgyártó vállalat is. A befektetés pontos összege nem ismert, de egyes információk szerint több mint egymilliárd dollárról van szó. A Washington-i székhelyű cég tájékoztatása szerint a pénzt az év elején indult „Breakthrough Energy Catalyst" projektre fordítják, amelynek célja olyan új megoldások finanszírozása, létrehozása és megvásárlása, amelyek a nulla szén-dioxid-kibocsátású gazdaság alapkövei lehetnek.

Ipari forradalom?

Bill Gates korábban arról beszélt, hogy a klímakatasztrófa elkerülése érdekében szükség van egy újabb Ipari forradalomra.

A zéró-kibocsátás megvalósításához szükséges technológia fele vagy nem létezik, vagy túl drága ahhoz, hogy a világ nagy része megengedhesse magának.

-fogalmazott a Microsoft atyja, hozzátéve, hogy a Catalyst célja az, hogy ezt megváltoztassa.

Kifejtette, hogy a Catalyst egyfajta befektetés a tiszta technológiára épülő jövőbe.

A magán- és állami partnerek egyre növekvő közösségével együttműködve a Catalyst globális képet fog kapni az energiainnovációs környezetről-a kulcsfontosságú technológiákról, az élvonalbeli vállalatokról, a támogató partnerekről és a döntő fontosságú politikákról-, és finanszírozni fogja azokat a projekteket, amelyek a legnagyobb pozitív hatást gyakorolják a bolygónkra.

-tette hozzá Bill Gates.

A projekt elsősorban a hosszútávú energiatárolásra, a fenntartható repülőgép üzemanyagokra és a zöld hidrogén fejlesztésére fog koncentrálni. Illetve az úgynevezett direct air capture (DAC) technológiára, amely olyan rendszereket takar, amelyek beszívják a környezeti levegőt, kémiai reakciókkal kivonják belőle a szén-dioxidot, majd a megtisztított levegőt visszaengedik a légkörbe. A BlackRock, a Microsoft, az American Airlines és a ArcelorMittal a hírek szerint fejenként 100 millió dollárral szálltak be a projektbe. A többi vállalat tehervállalása nem ismert.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A VW vezére bemondta: munkahelyek tízezreit söpri el az átállás az e-autókra

A Handelsblatt német hírportál értesülései szerint a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess a felügyelőbizottságnak tartott előadásában arról beszélt, hogy az elektromos autókra való átállás következtében hamarosan 30 ezer munkahely szűnhet meg. Becslések szerint a teljes német autóiparban ennél is nagyobb leépítésekre lehet számítani.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Pixabay

5 jel, ami arra utal, hogy vállalkozónak születtél

Az életed valamely pontján valószínűleg benned is megfogalmazódott már, hogy bele kellene vágnod egy vállalkozásba. Bár az üzleti élet nem való mindenkinek, az alábbi jellemvonások arra utalnak, hogy sikeres vezető lehet belőled.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A kiégés határán vagy? Ezek a praktikák segíthetnek

A vállalkozói életben rendkívül egyszerű beleesni abba a hibába, hogy az ember a hét minden napján, a nap 18-20 órájában a munkájára koncentrál. Észre sem vesszük, és a családdal, barátokkal, kikapcsolódással töltött szabadidős tevékenységeket felváltják a koffeintől hajtott, szünet nélküli munkanapok, ami egyenes úton vezet a kiégéshez. Kerüld ezt el, adunk pár tippet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!