Bőrrákra utaló jeleket keres az orvos a páciens testén
Fotó:123RF

Hazai cég megoldása segíti a bőrrák gyorsabb, pontosabb kiszűrését

A Dermus Kft. a Gyorsítósáv elnevezésű pályázatban kapott támogatást, a hírt Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára osztotta meg a közösségi oldalán.


Mit tud a magyar fejlesztés?

A fejlett világ lakosságának egyötödénél alakul ki bőrrákos megbetegedés élete során. Ez egy igen aggasztó népegészségügyi probléma, amelynek kezeléséhez célravezető és valódi megoldások szükségesek.

Örömünkre szolgál, hogy a hárommilliárd forintos keretösszegű Gyorsítósáv pályázattal olyan technológiák fejlesztését és megvalósítását támogathatjuk, mint amilyen a Dermus Kft. könnyen használható, hordozható bőrszkenner eszköz és egy sokoldalú szoftvercsomag kombinációja. Az alkalmazott módszer ugyanis jelentősen megkönnyíti a vizsgálatot és beavatkozásokat végző orvosok, sebészek munkáját. A hordozható eszköz a magas frekvenciás ultrahangot és optikai képalkotást egyesítve egy felszíni és bőr keresztmetszeti képet is ad, mindezt fuzionálva egy 3D-s modellként jeleníti meg. Ez az eredmény segíti a bőr állapotának felmérését

-írja közösségi oldalán az államtitkár.

Amikor a gyorsaság életet ment

A technológia lehetővé teszi a rákos megbetegedések gyorsabb és pontosabb kiszűrését, felgyorsítja a szakemberek közötti kommunikációt, valamint a betegek számára is nyugodtabbá teszi a műtétek és a gyógyulás időszakát, ugyanis maguk is nyomon követhetik a kezelésük minden szakaszát.

A bejegyzés


Ne hagyd ki!