A kínai vakcina ára 30 euró plusz áfa darabonként

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely a kormányinfón megígérte, hogy a kormány nyilvánosságra hozza a kínai és orosz vakcinák beszerzésére vonatkozó szerződéseket. Megtette, igaz, kissé szokatlan formában.


A magyar kormány a vakcinabeszerzések ügyében a nyilvánosság pártján áll. Ahogy ígértem, nyilvánosságra hozzuk a kínai és az orosz szerződéseket, továbbá arra kérjük az Európai Bizottságot is: hozzák nyilvánosságra a Brüsszel által kötött szerződéseket!

Így indítja bejegyzését a miniszter.

A magyar kormány a vakcinabeszerzések ügyében a nyilvánosság pártján áll. Ahogy ígértem, nyilvánosságra hozzuk a kínai...

Közzétette: Gulyás Gergely2021. március 11., csütörtök

Röviden a lényegről

A kínai vakcina esetében a szerződés magyar nyelvű. Az eladó a Danubia Pharma gyógyszerkereskedő cég. A vevő a Nemzeti Népegészségügyi Központ, az aláíró Müller Cecília tisztifőorvos. A szerződés több ütemben 5 millió vakcinára szól, az ár darabonként 30 euró + 5% áfa.

Az orosz vakcinánál angol nyelvű a szerződés. Az eladó az orosz Human Vaccine nevű cég. A vevő a Nemzeti Népegészségügyi Központ, az aláíró Müller Cecília tisztifőorvos. A szerződés keretes részében, ahol a 19,9 amerikai dolláros darabonkénti árat feltüntették, 3 ezer adag szerepel. Egy szerződésmódosítással további 1 millió adagra szól a rendelés.


Ne hagyd ki!