Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) azt javasolja az EU-nak, hogy hagyja jóvá a Johnson & Johnson Janssen nevű oltóanyagának alkalmazását a 18 éven felüli lakosság körében.


Mielőtt oltani kezdenek vele, a vakcinát az Európai Bizottságnak is jóvá kell hagynia, de ez vélhetően nem fog sok időt igénybe venni, írja a hvg.hu. Az egyadagos oltóanyag biztonságos, hatékonysága az eddigi adatok szerint 67 százalékos. Magyarország 4,36 millió adagot kötött le a Johnson&Johnson vakcinájából, amiből az EU 200 millió darabot rendelt úgy, hogy még 200 millióra van opciója.

Nem kell fagyasztó

A Moderna, az AstraZeneca és a Pfizer vakcinája utáni negyedik oltóanyag európai jóváhagyása azért is gyorsíthatja meg a koronavírus elleni küzdelmet, mert akár egy hűtőszekrényben is lehet hosszabb ideig tárolni, illetve elég belőle egy adag is. A korábbi kutatások szerint egy oltás is elegendő arra, hogy komolyabb tünetek elkerülhetőek legyenek. Az első szállítmányok érkezését eredetileg áprilisra tervezték, de ez csúszhat.


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Itt a videó a világ legdrágább, 60 ezer forintos sült krumplijáról

Kétszáz dollárért, vagyis több mint 60 ezer forintért kínálja a világ legdrágább sült krumpliját egy New-York-i étterem. Ez a csúcs, a Guinness -rekordok szerkesztősége hitelesítette.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A győzelemig birkózik az MNB az inflációval

A Magyar Nemzeti Bank ma sem hagyott kétséget afelől, hogy mindaddig kitart a nemrégiben megkezdett monetáris szigorítás mellett, amíg le nem töri az elmúlt hónapokban éves összevetésben 5 százalék feletti inflációt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!