Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) azt javasolja az EU-nak, hogy hagyja jóvá a Johnson & Johnson Janssen nevű oltóanyagának alkalmazását a 18 éven felüli lakosság körében.


Mielőtt oltani kezdenek vele, a vakcinát az Európai Bizottságnak is jóvá kell hagynia, de ez vélhetően nem fog sok időt igénybe venni, írja a hvg.hu. Az egyadagos oltóanyag biztonságos, hatékonysága az eddigi adatok szerint 67 százalékos. Magyarország 4,36 millió adagot kötött le a Johnson&Johnson vakcinájából, amiből az EU 200 millió darabot rendelt úgy, hogy még 200 millióra van opciója.

Nem kell fagyasztó

A Moderna, az AstraZeneca és a Pfizer vakcinája utáni negyedik oltóanyag európai jóváhagyása azért is gyorsíthatja meg a koronavírus elleni küzdelmet, mert akár egy hűtőszekrényben is lehet hosszabb ideig tárolni, illetve elég belőle egy adag is. A korábbi kutatások szerint egy oltás is elegendő arra, hogy komolyabb tünetek elkerülhetőek legyenek. Az első szállítmányok érkezését eredetileg áprilisra tervezték, de ez csúszhat.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A befektetők imádják Kelet-Európa új slágerstartupját

A csehországi Rossum szoftverfejlesztő vállalat 100 millió dolláros befektetéshez jutott, ennk köszönhetően térségünk egyik legértékesebb startupjává lépett elő. Nézzük, miért imádják a befektetők az alig hatéves vállalkozást!

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Szereted hallatni a hangodat? A Spotify újításának örülni fogsz

A Spotify bejelentette, hogy a három éve indított podcast szolgáltatásait a tartalomgyártók hamarosan szélesebb körben is igénybe vehetik. A zenei streamingszolgáltató vállalat abban reménykedik, hogy az újítással növelheti a prémium előfizetői számát.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Fiatal programozó zseni vállalkozását nyelte le a Twitter

Nick Caldwell, a Twitter mérnöki divíziójának alelnöke stílusosan a Twitter-en jelentette be, hogy a közösségi platform felvásárolta a Sphere chat applikációt. A Sphere-t az a vállalkozó zseni alkotta, akitől alig 17 éves korában a Yahoo 30 millió dollárért megvásárolta az első startupját.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!