A kockaház a második legkeresettebb ingatlantípus ma Magyarországon, ez derült ki egy friss, országos és reprezentatív felmérésből.


A kutatásban a válaszadók 23 százaléka felelte azt, hogy jelenleg is kockaházban lakik, és 49 százalék lakott valaha ilyen épületben. Az arányokat tekintve a kockaházaknál csak a tetőtér beépítéses családi házak népszerűbbek (30 százalék). A harmadik helyen a többszintes családi házak állnak (25 százalék).

A BMI Magyarország közleménye szerint a kockaházak állapota vegyes, de összességében felújított, újszerű, közepes vagy jó állapotról számolnak be a benne lakók (83 százalék), és kevesebb, mint ötödük vallja otthonát befejezetlennek vagy felújítandónak.

Szeretjük a Kádár-kockát

A kockaházak lakóit az jellemzi, hogy a felújításra folyamatosan költöttek. Összességében nagyobb arányban végeztek felújítási munkákat a Kádár-kockákon (91 százalék), mint a többi háztípuson (83 százalék), és a jövőben is többen terveznek korszerűsítést.

Akik pedig vásárolták, jellemzően a kedvező elhelyezkedés és ár miatt költöztek ilyen típusú otthonba, írja a hvg.hu. A kockaházak felújításához és új házak építéséhez a Nemzeti Mintaterv Katalógusból is lehet letölteni tervrajzokat, korábbi cikkünkből te is megtudhatod, milyen csodákat lehet varázsolni a jellegtelen kockákból.


The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

Mit csinál manapság Melinda Gates? Amit Jeff Bezos exneje is!

Jeff Bezos exneje, MacKenzie Scott és Melinda French Gates összesen 40 millió dollárt, azaz közel 12 milliárd forintot szentelt egy olyan ügynek, amely középpontjában az amerikai nők karrierlehetőségeinek és életkörülményeinek javítása áll.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Mit mérlegeljünk elektromos autó vásárlása előtt? 4 tipp a szakértőtől

Nagy értékű vagyontárgy beszerzésekor számos tényezőt figyelembe veszünk. Nincs ez másképpen elektromos gépjármű vásárlásakor sem. De mi alapján döntsünk ilyenkor? Mutatjuk!
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

26 milliárdra büntették a Zoom-ot, mert kiszivárogtatta a felhasználók adatait

Az Egyesült Államok Kerületi Bírósága 86 millió dollárra, átszámítva közel 26 milliárd forintra büntette a videokonferenciákra szakosodott Zoom vállalatot a felhasználók személyes adatainak kiszivárogtatása miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!