Az internetes csalók rájöttek, hogy sok károsult nem jár utána annak, ha csak kisebb összeggel rövidítik meg.


Az áldozatok nem jelentik a kárt a rendőrségnek, a tettesek így büntetlenek maradnak, viszont összességében mégis vagyonokat keresnek. A jelenségnek már neve is van, „csendes lopás" (silent stealing), írja a computerworld.hu.

A technikára a Royal United Services Institute (RUSI) nevű brit agytröszt figyelt fel, amely szerint a módszer azért jövedelmező a bűnözők számára, mert a kárvallottak a szerény veszteséget kisebb valószínűséggel jelentik a hatóságoknak, különösen a járvány idején nem szívesen szaladgálnak a rendőrségre. A csalók viszont így sok kicsi sokra megy alapon jól megtollasodnak.

A járvány a csalók kezére játszik, mert a munkavállalók közül sokan dolgoznak otthonról, ahol gyengébb a netes védelem, mint az irodákban, valamint egyre könnyebb az interneten hackerek által megszerzett személyes adatokat vásárolni, amelyekkel a bűnözők könnyen el tudják lopni áldozataik személyazonosságát.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Hányan tapsikolnak? Bali megnyitotta a kapuit a magyarok előtt

Az indonéz szigetvilágban található Bali és Riau szigetei 18 hónapnyi „zárva tartás" után ismét megnyitották kapuikat a nemzetközi turisták előtt. Az örömtánccal azonban érdemes várni, ugyanis számos előírásnak meg kell felelni a belépéshez.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: credobus.hu

Így néz ki az új hazai csuklós busz – Mutatjuk a fotókat!

Újra van magyarországi gyártású csuklós autóbusz. Könnyű, így keveset fogyaszt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Újabb terhet kaptak a vendéglősök, de ez még jól is elsülhet

November 1-jétől már nemcsak a szálláshely-szolgáltatóknak, de a vendéglátó üzletek üzemeltetőinek is regisztrálniuk kell a turisztikai ügynökség adatszolgáltatási felületén, jövő nyártól pedig már adatokat is kell továbbítaniuk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!