Az internetes csalók rájöttek, hogy sok károsult nem jár utána annak, ha csak kisebb összeggel rövidítik meg.


Az áldozatok nem jelentik a kárt a rendőrségnek, a tettesek így büntetlenek maradnak, viszont összességében mégis vagyonokat keresnek. A jelenségnek már neve is van, „csendes lopás" (silent stealing), írja a computerworld.hu.

A technikára a Royal United Services Institute (RUSI) nevű brit agytröszt figyelt fel, amely szerint a módszer azért jövedelmező a bűnözők számára, mert a kárvallottak a szerény veszteséget kisebb valószínűséggel jelentik a hatóságoknak, különösen a járvány idején nem szívesen szaladgálnak a rendőrségre. A csalók viszont így sok kicsi sokra megy alapon jól megtollasodnak.

A járvány a csalók kezére játszik, mert a munkavállalók közül sokan dolgoznak otthonról, ahol gyengébb a netes védelem, mint az irodákban, valamint egyre könnyebb az interneten hackerek által megszerzett személyes adatokat vásárolni, amelyekkel a bűnözők könnyen el tudják lopni áldozataik személyazonosságát.


The Conversation

Friss

Szeptemberben kidobják a sugar daddy-ket a Google Play-ről

A Google Play szakemberei megvizsgálták a vállalat érzékeny tartalmakra vonatkozó irányelveit, és úgy döntöttek, ideje változtatni a szabályokon. Szeptembertől egyetlen sugar daddy app sem kerülhet be az androidos piactér kínálatába.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Potom pénzért árverezik el Diana hercegnő esküvői tortaszeletét

A Dominic Winter aukciós ház gondoskodott róla, hogy Diana hercegnő és Károly herceg menyegzőjéről az esemény után 40 évvel is beszéljenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ez a 16 éves srác összehozott egy 2 millió dolláros üzletet

A tavalyi év egyértelmű nyertesei a kiskereskedelmi online vállalatok voltak, illetve a 16 éves New Jersey-i Max Hayden.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!