A Sanofi besegít a Pfizer-BioNTech konzorciumnak

A Sanofi besegít a Pfizer-BioNTech konzorciumnak a koronavírus elleni oltóanyaga gyártásába.A francia gyógyszergyár több mint 100 millió adagot szállít le az Európai Uniónak 2021 végéig - jelentette be Paul Hudson vezérigazgató a Le Figaro című napilapnak adott interjúban. A francia cég maga is két oltóanyag kifejlesztésén dolgozik, de a legfőbb projektje, a GlaxoSmithKline (GSK) brit székhelyű multinacionális gyógyszeripari vállalattal együtt fejlesztett oltóanyag késik, csak 2021 végére lesz kész.

A szerződés értelmében a Sanofi a frankfurti üzemében fogja júliustól kezdve a konkurensei által rendelkezésre bocsátott oltóanyagot gyártani.

Ez a gyártótelep közel van a BioNTechnek a Mayence-ban található székhelyéhez, ez megkönnyíti a dolgokat. Az itt gyártott termékek az Európai Unióba mennek, így részben Franciaországba

- mondta a francia cég vezetője.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kedden emlékeztetett arra, hogy az Európai Unió milliárdokat fektetett be a koronavírus-elleni vakcinák kifejlesztésébe, és leszögezte, hogy az oltóanyaggyártóknak vállalniuk kell az EU-val kötött szerződéseikben foglaltakat, ki kell szállítaniuk a megrendelt vakcinákat megfelelő időben és mennyiségben.

Ne hagyd ki!