Elon Musk Twitter
Fotó: Shutterstock

Musk fizetőssé tenné a Twittert , de nem mindenkinek

Pénzt szedne a kormányoktól és cégektől a Twitter használatáért Elon Musk. A Tesla alapítója szerint ezek a felhasználók „csekély díjazás” fejében maradhatnának meg a jövőben a közösségi médiaoldalon.


A világ leggazdagabb embere, a Tesla alapítója azután jelentette be tervét, hogy 44 milliárd dolláros vételi ajánlatot tett a cégre, amit a Twitter tulajdonosai elfogadtak.

A tranzakció várhatóan még ebben az évben lezárul, Musk pedig addig is időről-időre bedob egy-két ötletet a közösségi médiafelület megreformálására.

Örökre ingyenes

Mostani Twitter bejegyzésében sietett leszögezni, hogy

az oldal mindig is ingyenes lesz a hétköznapi felhasználók számára.

Musk korábban amellett kardoskodott, hogy a Twitter moderálási irányelvei sértik a szólásszabadsághoz való jogot. A közösségi médiafelületről korábban Donald Trump volt amerikai elnököt is kitiltották. Kritikusai ugyanakkor attól tartanak, hogy megfelelő moderálás hiányában az oldalon elszabadul a gyűlöletbeszéd.

Továbbáll

A hírek szerint egyébként Musk arról tájékoztatta a potenciális befektetőket, hogy néhány éven belül túlad a Twitteren. A Wall Street Journal úgy tudja, hogy három év múlva tervezi eladni a céget.

Ne hagyd ki!