A Wizz Air vezérigazgatója, Váradi József Low-Cost Leadership díjat nyert a Flight Global éves Airline Strategy Awards díjátadóján. A díjjal elsősorban Váradi világjárvány alatt tanúsított dinamikus vezetői attitűdjét és világos jövőképét ismerték el.


Helytállás a járványban

A díjakkal idén a magas színvonalú cégvezetést jutalmazták, különös tekintettel a COVID-19 világjárvány idején nyújtott kiemelkedő teljesítményre. A Flight Global az iparág eddigi legmélyebb és legelhúzódóbb válsága során tanúsított rugalmasságot és agilitást is elismerte.

A légitársaság a tavaly március óta tartó időszakban több mint 300 útvonallal, 17 bázissal és 33 új repülőgéppel bővült. A gyors talpra állás és az ambiciózus növekedés biztosítása érdekében a WIZZ nagyszabású toborzásba kezdett: tervei között szerepel 2021 decemberéig 800 új fedélzeti személyzet, valamint 300 új pilóta felvétele.

A siker titka

Megtiszteltetés, hogy az Airline Strategy Awards nekem ítélte a Low-Cost Leadership kategória díját, különösen egy ilyen, kihívásokkal teli 18 hónap után. A Wizz Air csapat elkötelezettségének és kemény munkájának köszönhető, hogy sikeresen tudtunk élni a lehetőségekkel, miközben példamutató lendületet és rugalmasságot tanúsítottunk a bizonytalanság idején. A jövőben tovább erősítjük a válság hosszú távú nyerteseként elfoglalt pozíciónkat, miközben elkötelezettek maradunk amellett, hogy a lehető legalacsonyabb árakon kínáljunk minél több úti célt

– mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Orbán: Bármelyik pillanatban visszavásárolhatja az állam a Liszt Ferenc repülőteret

A magyar kormánynak az a szándéka, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret visszavásárolja, és ez bármelyik pillanatban megtörténhet – mondta a miniszterelnök a vajdasági Ludason.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: MTI Kelemen Zoltán Gergely

Elhunyt Kornai János közgazdász

Életének 94. évében, hétfőn elhunyt Kornai János Széchenyi-díjas közgazdász, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, a Harvard Egyetem és a Corvinus emeritus professzora, a francia becsületrend kitüntetettje, a svéd, amerikai, és más akadémiák tiszteletbeli tagja - közölte a család hétfő este az MTI-vel.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Napelemre, fűtéskorszerűsítésre kérnél többmilliós támogatást? Ez az útja

A nagyszabású, lakosságnak szóló pályázat napelemes rendszerek és energiatakarékos, korszerű, elektromos fűtési rendszerek kialakításához nyújt támogatást. A kivitelező cégeknek hétfőtől van lehetőségük a regisztrációs kérelem benyújtására, a családok és magánszemélyek a program első ütemében december 6. és január 12. között pályázhatnak - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!