Egy új frissítésnek köszönhetően a Raccoon Stealer nevű vírus már kriptotárcákat is ki tud rámolni.

A kripto lopáson kívül a vírus képes fájlok megszerzésére, illetve betöltésére is a fertőzött rendszereken - például további vírus elhelyezésére. Ez rengeteg könnyen pénzzé tehető lehetőség a digitális bűnözők számára egy olyan szolgáltatástól, amelyet 75 dollárért lehet egy hétre "kibérelni".


Email vagy tört szoftvereken keresztül érkezik

A Raccoon Stealert általában spam emaileken keresztül terjesztik. A Sophos által vizsgált kampány esetében azonban olyan droppereken keresztül juttatják célba, amelyet a működtetők tört szoftvertelepítőknek álcáznak. Ezek a dropperek a Raccoon Stealert további támadó eszközökkel csomagolják össze, melyek közé káros böngésző-kiegészítők, kattintásos-átveréses Youtube botok és az elsősorban otthoni felhasználókat célzó Djvu/Stop zsarolóvírus is tartozik.

A Sophos kutatói szerint a Raccoon Stealer kampány mögött álló operátorok először használták a Telegram chat szolgáltatást a vezérléshez használt kommunikációra.

A Sophos azt tanácsolja a felhasználóknak, hogy az általuk és családtagjaik által online kommunikációra és játékra használt eszközökre telepítsenek egy biztonsági megoldást, például a Sophos Home-ot, hogy megvédhessenek mindenkit a rosszindulatú programoktól és digitális fenyegetésektől. A licensz nélküli szoftverek letöltésének és telepítésének kerülése is jó biztonsági gyakorlat, bármilyen forrásból is származzanak azok. Először mindig ellenőrizze, hogy választása jogilag tiszta e!

The Conversation

Friss

Photo by Fré Sonneveld on Unsplash

Téglával termel áramot egy új svájci szabadalom

A rendszer hatékonysága 80-85 százalékos, és 35 éven át működőképes lehet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Mennyiért lehet most lakást venni vagy bérelni Győrben és környékén?


Családi ház 30 millióért

Győr-Moson-Sopron megyében a panelek átlagos négyzetméterára 380 000 forint, a téglalakásoknál ez az összeg átlagosan 486 000 forint. Míg a lakások négyzetméterárai nőttek, addig a házaknál stagnálást figyeltek meg éves összevetésben, így egy átlagos, 100 négyzetméteres ingatlant továbbra is meg lehet vásárolni 30 millió forintért. Az átlagos lakásméret vételre 65-70 négyzetméter, amiért átlagosan 21,9 millió forintot adnak.


Bérlet havi 120 ezerért

Győrben jellemzően 120 000 forint a havi költség egy lakásra, addig Sopronban már átlagosan 80 000 forintért is lehet bérelni. A megyeszékhely magas árait nem csak a nyugati határ közelsége és a felsőoktatási intézmények indokolják, hanem az Audi gyárban foglalkoztatott ingázó vagy vendégmunkások is, akik albérlettel oldják meg lakhatásukat. Ennél drágábban csak Budapesten és Veszprémben lehet kiadni lakásokat az egyetemistáknak, illetve a vidéki munkavállalóknak, olvasható a Duna House közleményében.

Photo by Scott Graham on Unsplash

Figyelem! Fontos változások a NAV nyomtatványkitöltőben

Frissítsen az ÁNYK új verziójára, mert ellenkező esetben nem tud majd nyomtatványokat küldeni.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!