A szerelmesek napjába is bele tudnak rondítani az adóellenőrök
Fotó: Getty Images Hungary

Vigyázz, az adóellenőrök sem feledkeztek meg a szerelmesek napjáról

A héten szinte az ország egész területén ellenőrzi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a virág-, az édesség- és az ajándékboltokat, a revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.


A NAV honlapján közzétetett Adótraffipax szerint ellenőrzésekre lehet számítani Budapesten, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében. Ezen felül a vendéglátóhelyeket, elviteles és házhoz szállító éttermeket és cukrászdákat is ellenőrzik az ország több területén, például Budapesten, Csongrád-Csanád, Nógrád, Veszprém, és Zala megyében.

Ki sem lépnek az irodából az ellenőrök

A virágboltok mellett Fejér megyében a jelmezkölcsönzőkben és a farsangi kiegészítők értékesítő kereskedőket is vizsgálja a NAV, Somogy megyében a pékségekben és az építkezéseken várható a héten a revizorok felbukkanása, illetve Pest megyében az adóellenőrök online vásárlásokat is kezdeményeznek.


Ne hagyd ki!