Jelenleg nem forgalmazható
Fotó: Shutterstock

Mégis piacra kerülhet a Tesla Cybertruck Európában

Elon Musk bejelentette, azon dolgoznak a Teslánál, hogy piacra kerülhessen a Cybertruck Európában és Kínában is. A helyi szabályok miatt a villanypickup jelenleg nem forgalmazható a két meghatározó autópiacon.


Piacra lépne a Tesla a villanypickupjával Európában is

Hiába alakítanák át, akkor sem felelne meg a Tesla Cybertruck villanypickupja az európai forgalomba helyezési követelményeknek a gyalogosvédelem oldaláról – állította korábban az amerikai autógyártó vezető mérnöke.

Lars Moravy korábbi nyilatkozata szerint az autó 1,4 milliméter vastag, rozsdamentes acél paneljei éleinek az Európában elvárt, 3,2 milliméteres lekerekítését nem tudják megoldani. Ezt fizikailag nem teszi lehetővé a pickup felépítése. Emellett a villanyautó tömege a terhelhetőségével együtt felülmúlja a B kategóriás jogosítvány felső, 3,5 tonnás határát.

Mindezek ellenére a Tesla vezetője, Elon Musk azt közölte a napokban, dolgoznak a Cybertruck átalakításán annak érdekében, hogy a villanyautó megfeleljen az uniós és a kínai előírásoknak is (Kínában is hasonló problémákba ütközött az értékesítése) – írja a PC World.

A vállalatvezető szerint akár 2025-re elkészülhet a pickup Európába és Kínába szánt változata. Emellett hozzátette, azon is munkálkodnak a mérnökeik, hogy lefaragják az autó előállítási költségét.

Villám formájú palackban adott ki mezcalt a Tesla

Egyébként új terméket jelentetett meg a Tesla a rajongóinak a napokban, mégpedig egy 450 dolláros (körülbelül 165 ezer forintos), 7,5 deciliteres mezcalt.

A párlat a tequila közlei rokona. Hasonló módon készül, szintén Mexikóban. Viszont nemcsak kékből, hanem gyakorlatilag bármilyen agávéból előállíthatják az észak-amerikai ország bármely pontján (a tequila gyártásának egyéb földrajzi-eredetvédelmi megkötései is vannak).

A Tesla Mezcal villámformájú, mattfekete üvegben kapható, 43 százalékos alkoholtartalommal. A terméket a dél-kaliforniai Nostros Tequila gyártja.

Extrém dizájnnal és extrém áron kínálja a sörét a Tesla

A CyberBeer, vagyis a kibersör pedig tavaly jelent meg a Tesla webshopjában. A 0,33 literes üvegének a dizájnját a villanyautógyártó Cybertruckje ihlette. Az ára meglehetősen borsos volt. 150 dollárért, azaz nagyjából 55 ezer forintért kínálták a díszdobozos szettjét, amely tartalmaz két CyberSteins bögrét, valamint két matt fekete kerámiaüveges sört.

A 7 százalékos alkoholtartalmú, korlátozott darabszámban kapható italt Kaliforniában főzte és palackozta a Buzzrock Brewing. Elon Musk cége a CyberBeert Helles Lager típusúként írta le. Európai Saaz és Hallertau Mittlefruh komlókkal készült, amelyet gyógynövényes, fűszeres, teás és citrusos jegyek jellemeznek.

A Tesla a Giga Berlin megnyitására is kiadott egy hasonló sörválogatást. Emellett korábban is voltak nem a profiljukba vágó termékeik. Forgalmaztak például tequilát, valamint „shortot” (azaz rövidnadrágot) is, amivel a részvényeik esésére játszóknak üzentek.

Ne hagyd ki!