Persze nem a vezetés mellé
Fotó: Shutterstock

Autó mellé sört? A Tesla bevállalta

0,33 literes kiszerelésben dobott saját sört a piacra a villanyautó-gyártó amerikai óriásvállalat, a Tesla. A sörösüveg dizájnja is igazán különleges, de amitől leginkább leeshet az ember ára, az az ital ára.


Extrém dizájnnal és extrém áron kínálja a sörét a Tesla

Új termék jelent meg a Tesla webshopjában, a CyberBeer, vagyis a kibersör. A 0,33 literes üvegének a dizájnját a villanyautógyártó Cybertruckje ihlette. Az ára meglehetősen borsos. 150 dollárért, azaz nagyjából 55 ezer forintért kínálják a díszdobozos szettjét, amely tartalmaz két CyberSteins bögrét, valamint két matt fekete kerámiaüveges sört.

A 7 százalékos alkoholtartalmú, korlátozott darabszámban kapható italt Kaliforniában főzi és palackozza a Buzzrock Brewing. Elon Musk cége a CyberBeert Helles Lager típusúként írja le. Európai Saaz és Hallertau Mittlefruh komlókkal készült, amelyet gyógynövényes, fűszeres, teás és citrusos jegyek jellemeznek.

A HVG megjegyzi, a Tesla a Giga Berlin megnyitására is kiadott egy hasonló sörválogatást. Emellett korábban is voltak nem a profiljukba vágó termékeik. Forgalmaztak például tequilát, valamint „shortot” (azaz rövidnadrágot) is, amivel a részvényeik esésére játszóknak üzentek.

Nem akármilyen karosszériát kaphat a Tesla 9 milliós autója

Egyébként a tervezett, 25 ezer dolláros Tesláról, valamint az amerikai cég robotaxijáról is ír a könyvében Walter Isaacson, az autógyártó vezérének, Elon Musknak az életrajzírója. Ahogyan arról a milliárdosról készült kötetében beszámol, például kormánykerék és pedál sem várható az utóbbiba.

Ezt a járművet tiszta robotaxinak kell megtervezni. Vállalom a kockázatot, én leszek a hibás, ha valami gond lesz. De nem fogunk kétéltű békát tervezni. (…) Ez lesz az a termék, ami a Teslát tízbilliós vállalattá növeli. Az emberek még száz év múlva is erről a pillanatról fognak beszélni

- idézte Muskot az író.

A könyvben arról is ír, hogy tavaly szeptemberben indult be igazán a 25 ezer dolláros Tesla projektje. Emellett az is kiderül, hogy az új, meglehetősen olcsó villanyautó – a robotaxival együtt – a Tesla jövőbeli, mexikói gigagyárában készülhet. A kötet szerint futurisztikus külsővel érkezhetnek a járművek, amelyek leginkább a cég Cybertruckjára hasonlíthatnak.

Megkapták az engedélyt Muskék: emberi agyakba ültethetnek chipeket

Mindezek mellett Elon Muskkal kapcsolatban arról is szóltak a hírek az elmúlt hetekben, hogy egy független vizsgálóbizottságtól megkapta az engedélyt a dollármilliárdos cége, a Neuralink, hogy kísérleteket kezdhessen lebénult embereken. A vállalat például olyanokat toborozhat, akik nyaki gerincsérülések miatt lettek mozgásképtelenek.

Ugyan a cég nem árulta el, az engedélyük összesen hány ember bevonására szól. Korábban tíz páciensről volt szó, azonban az amerikai gyógyszerfelügyelet (FDA) biztonsági aggályai miatt később kevesebb kísérleti alanyról tárgyaltak. Az viszont kiderült, hogy hat évig tarthat program.

A leendő pácienseknek agy-számítógép interfészeket, azaz BCI-ket fognak az agyuk azon régiójába ültetni, amely a mozgás szándékát szabályozza. Abban bíznak, a kísérleti alanyok így pusztán a gondolataikkal irányítani tudnak számítógépkurzorokat, illetve billentyűzeteket. A portál megjegyzi, Musk korábban azt nyilatkozta, szeretne magába is beültetni egy ilyen chipet.

Ne hagyd ki!