Felezhető a helyi iparűzési adó, de február 25-ig nyilatkozni kell arról, hogy jogosult vagy a csökkentésre.


​Kikre vonatkozik?

Tavaly decemberben döntött a kormány arról, hogy 2021-től felére csökkenti a kis- és középvállalkozások által fizetendő helyi iparűzési adó mértékét. Az erről szóló rendelet szerint

a kedvezmény azoknak a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak jár, amelyek árbevétele vagy mérlegfőösszege nem haladja meg a 4 milliárd forintot.

​Nyilatkozni kell!

Sokan nem tudják, hogy a kedvezmény csak akkor vehető igénybe,

ha a vállalkozás 2021. február 25-ig nyilatkoznak arról, hogy ők mikro-, kis vagy középvállalkozásnak minősül.

A nyilatkozatot telephelyenként kell megtenni az illetékes önkormányzati adóhatóságnál.

​Fontos!

A nyilatkozatot NEM az önkormányzatnál, hanem KIZÁRÓLAG az állami adóhatóságon keresztül egy elektronikus nyomtatványon lehet benyújtani, amit a NAV küld majd tovább a helyhatóságnak. Rengeteg bejelentés várható, hiszen csaknem 700 ezer kkv működik az országban.

​Ha elfelejted…

Aki elfelejti február 25-ig beküldeni a nyilatkozatot, annak

automatikusan a teljes iparűzési adót meg kell fizetnie 2021-ben is.

Aki szeretne segíteni az önkormányzatokat és továbbra is fizetni az iparűzési adó 100 százalékát, az nem árt ha tudja, hogy a különbözet állam általi elvonásáról jelenleg nincs jogszabály!

The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

Hullott a haja, ez adta az ötletet a ma már jól menő vállalkozásához

A 26 éves Philomina Kane életét egy teljesen hétköznapi dolog változtatta meg. A Ghánában született fiatal formabontó ötlete az amerikai cápák tetszését is elnyerte, akik a napokban 200 ezer dollárral beszálltak az egy év alatt óriási sikereket elérő vállalkozásába.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Sorstársait segíti a semmiből jött milliárdos üzletasszony

Az indonéziai Tessa Wijaya mindig is arról álmodott, hogy sikeres karriert fusson be a fintech szektorban. Képzetlen, délkelet-ázsiai nőként azonban ez szinte lehetetlennek tűnt. Kitartásának köszönhetően minden akadályt leküzdött, dollármilliárdos üzletet alapított, most pedig azon dolgozik, hogy más nők is a nyomdokaiba lépjenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Gates, Musk és Cook nem finomkodik, ha Steve Jobs-ról van szó

Steve Jobs bevonult a történelembe. Munkatársak és versenytársak tömegei tulajdonították sikerük egy részét Jobs-nak, aki kereken 10 évvel ezelőtt hagyott itt minket örökre. Ma van a nemzetközi Steve Jobs megemlékezés napja, utánajártunk, hogyan vélekednek az üzletemberről napjaink meghatározó piaci szereplői.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!