Változik a kamarai hozzájárulás befizetésének rendje, ide kell utalni az ötezer forintot
Fotó: Shutterstock

Minden céget és vállalkozót érint, máshová kell utalni a kamara ötezer forintját

A gazdasági kamarákról szóló törvényben meghatározott évi ötezer forintos hozzájárulás befizetési rendjének változásáról adott ki tájékoztatást a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.


A változás

A kamarai hozzájárulást 2022. január 1-jét követően nem a vállalkozás székhelye szerinti területi kamarának, hanem az országos kamarának, vagyis a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának kell megfizetni a Gránit Banknál vezetett 12100011-10639683 számú bankszámlára. A közlemény rovatban kérjük tüntesse fel vállalkozása 11 számjegyű adószámát a befizetés beazonosítása érdekében

-olvasható a tájékoztatásban.

Amennyiben az Ön vállalkozásának, illetve az Ön által vezetett vállalkozásnak a 2021. december 31-ét megelőző időszakra vonatkozóan hátraléka van a kamarai hozzájárulás megfizetése vonatkozásában, úgy azt változatlanul a székhelye szerint illetékes területi kereskedelmi és iparkamara felé szíveskedjen rendezni, olvasható a hirdetményben.

Így osztják el a pénzt

Tájékoztatjuk, hogy a 2022. január 1-jét követően a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által beszedett kamarai hozzájárulás 90%-a az eddigi gyakorlatnak megfelelően a területi kamarai hálózathoz kerül és azon kamarai tevékenységek, illetve szolgáltatások pénzügyi fedezetéül szolgál, amelyeket a területi kamara az Ön vállalkozása részére is biztosít. A beszedés központosítása kizárólag a forrásallokáció hatékonyságának javítását szolgálja, olvasható a felhívásban.

A BDPST Group, vagyis Tiborcz István cége nemrégiben belépett a bankpiacra, megvásárolta a Gránit Bank többségét, a tranzakció zárásához szükséges pénzügyi felügyeleti engedély iránti kérelmet pedig benyújtotta a Magyar Nemzeti Bankhoz (MNB), az elbírálás folyamatban van.

Ne hagyd ki!