A kormány weboldalára felkerült adatok alapján a 24.hu állította össze az adózási rangsort.


A legtöbb személyi jövedelemadót (szja) befizető miniszter Rogán Antal. A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője 2020-as vagyonnyilatkozata szerint 157 millió forintot kapott a Mobilsign Kft.-től találmány-hasznosítási díj címen, erre jött rá miniszteri fizetése, összevont adóalapja így elérte a 194,5 millió forintot. Ebből 29,1 millió forint szja-t fizetett be, írja a 24.hu.

A további lista

Süli János, a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter, 10,9 millió,

Nagy István agrárminiszter, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Varga Mihály pénzügyminiszter következik 5,5 millió forint szja-t fizetett.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a befizetett szja ötmilliós közterhét 480 ezer forint adókedvezménnyel csökkentette.

Orbán Viktor miniszterelnök összevont adóalapja 28,7 millió forint, ezután 4,3 millió forintot fizetett be, kedvezményt nem vett igénybe.

Varga Judit igazságügyi miniszter 3,7, Pintér Sándor belügyminiszter 3,5 millió forintot fizetett.

Novák Katalin családügyi miniszter valamit elírt, soron kívül javítani fogja.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A Mol nem hagyja annyiban a Hernádi Zsoltot elmarasztaló horvát ítéletet

A Mol-csoport csalódottságának adott hangot az ítélet kapcsán. Álláspontjuk szerint a legfelsőbb bíróság annak ellenére hagyta helyben a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét, hogy korábban mind a magyar hatóságok, mind pedig a horvát kormány által kezdeményezett nemzetközi választottbírósági eljárás azt állapította meg, hogy sem a Mol, sem annak tisztségviselői nem követtek el bűncselekményt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Szálka a vásárlók szemében a faáruk drágulása, lépett a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Horvátországban jogerőre emelkedett a Mol-vezér börtönbüntetése

A horvát legfelsőbb bíróság megerősítette a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét Ivo Sanader volt horvát kormányfő és Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója egyesített perében - közölte a Jutarnji List című horvát napilap. A nemzetközi választottbíróság szerint viszont Horvátország nem tudta bizonyítani, hogy a Mol (vagy Hernádi Zsolt) megvesztegette volna Sanadert.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!