Ötödik éve készíti el automatikusan a NAV több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét. Idén is így lesz.


Március 15-től mindenki megnézheti elektronikusan a hivatal által összeállított, a munkáltatóktól és a kifizetőktől származó adatokra épülő SZJA- tervezetét.

Magyarországon már évek óta működik az SZJA bevallás online formája, ami jelentősen megkönnyíti az ügyintézést: ügyfélkapu-regisztráció, e-személyi igazolvány, vagy telefonos azonosító kell az igénybevételéhez.

Ha nincs KAÜ-azonosítód, hagyományos módon is hozzájuthatsz a tervezethez:

Sms-ben is kérheted, hogy postázzák ki, szükség lesz az adóazonosító jeledre és a születési dátumodra. Küldj egy sms-t a 0630/344-43-04-es telefonszámra, ebben a formában:

SZJA szóköz adóazonosító jel szóköz születési év, hónap, nap

A NAV honlapján is kérvényezheted a postázást az ott található webűrlap segítségével, levélben a weboldalról letölthető formanyomtatványon (BEVTERVK), illetve a 1819-es hívószámon. Továbbá előzetes regisztráció után a NAV telefonos ügyintéző rendszerén keresztül (ÜCC), valamint személyesen az ügyfélszolgálaton.

Akik segítséget kérnek a hivataltól a bevallásuk elkészítéséhez, maguknál kell tartaniuk a munkáltatói, a kifizetői és a kedvezményekre jogosító igazolásaikat. A felsorolt dokumentumokat azoknak is meg kell őrizniük öt évig, akik a bevallás elektronikus útját választják.


The Conversation

Friss

Szeptemberben kidobják a sugar daddy-ket a Google Play-ről

A Google Play szakemberei megvizsgálták a vállalat érzékeny tartalmakra vonatkozó irányelveit, és úgy döntöttek, ideje változtatni a szabályokon. Szeptembertől egyetlen sugar daddy app sem kerülhet be az androidos piactér kínálatába.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Potom pénzért árverezik el Diana hercegnő esküvői tortaszeletét

A Dominic Winter aukciós ház gondoskodott róla, hogy Diana hercegnő és Károly herceg menyegzőjéről az esemény után 40 évvel is beszéljenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ez a 16 éves srác összehozott egy 2 millió dolláros üzletet

A tavalyi év egyértelmű nyertesei a kiskereskedelmi online vállalatok voltak, illetve a 16 éves New Jersey-i Max Hayden.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!