Ötödik éve készíti el automatikusan a NAV több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét. Idén is így lesz.


Március 15-től mindenki megnézheti elektronikusan a hivatal által összeállított, a munkáltatóktól és a kifizetőktől származó adatokra épülő SZJA- tervezetét.

Magyarországon már évek óta működik az SZJA bevallás online formája, ami jelentősen megkönnyíti az ügyintézést: ügyfélkapu-regisztráció, e-személyi igazolvány, vagy telefonos azonosító kell az igénybevételéhez.

Ha nincs KAÜ-azonosítód, hagyományos módon is hozzájuthatsz a tervezethez:

Sms-ben is kérheted, hogy postázzák ki, szükség lesz az adóazonosító jeledre és a születési dátumodra. Küldj egy sms-t a 0630/344-43-04-es telefonszámra, ebben a formában:

SZJA szóköz adóazonosító jel szóköz születési év, hónap, nap

A NAV honlapján is kérvényezheted a postázást az ott található webűrlap segítségével, levélben a weboldalról letölthető formanyomtatványon (BEVTERVK), illetve a 1819-es hívószámon. Továbbá előzetes regisztráció után a NAV telefonos ügyintéző rendszerén keresztül (ÜCC), valamint személyesen az ügyfélszolgálaton.

Akik segítséget kérnek a hivataltól a bevallásuk elkészítéséhez, maguknál kell tartaniuk a munkáltatói, a kifizetői és a kedvezményekre jogosító igazolásaikat. A felsorolt dokumentumokat azoknak is meg kell őrizniük öt évig, akik a bevallás elektronikus útját választják.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Hányan tapsikolnak? Bali megnyitotta a kapuit a magyarok előtt

Az indonéz szigetvilágban található Bali és Riau szigetei 18 hónapnyi „zárva tartás" után ismét megnyitották kapuikat a nemzetközi turisták előtt. Az örömtánccal azonban érdemes várni, ugyanis számos előírásnak meg kell felelni a belépéshez.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: credobus.hu

Így néz ki az új hazai csuklós busz – Mutatjuk a fotókat!

Újra van magyarországi gyártású csuklós autóbusz. Könnyű, így keveset fogyaszt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Újabb terhet kaptak a vendéglősök, de ez még jól is elsülhet

November 1-jétől már nemcsak a szálláshely-szolgáltatóknak, de a vendéglátó üzletek üzemeltetőinek is regisztrálniuk kell a turisztikai ügynökség adatszolgáltatási felületén, jövő nyártól pedig már adatokat is kell továbbítaniuk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!