Konténerhajó szeli az óceán vizét, egy hajó kigyulladt az Atlanti-óceánon 4000 autóval a fedélzetén
Fotó: Shutterstock

4000 méregdrága autó lángol egy kigyulladt hajón

A legénységet időközben biztonságosan evakuálták.A "legjobbkor"

Ahogy arról korábban mi is többször beszámoltunk, lassan két éve példa nélküli válságban van a globális autóipar és az ellátási lánc. Kijelenthetjük, a lehető legrosszabbkor jött a hír, hogy az Atlanti-óceánon kigyulladt egy óriási konténerhajó, amelyen nagyjából 4000 darab autó vált és válik a lángok martalékává.

A Felicity Ace nevű, nagyjából 200 méter hosszúságú hajóról van szó, amely a Volkswagen csoport autóit szállította volna Németországból az Egyesült Államokba.

A hajó azonnal jelezte a portugál haditengerészetnek az incidenst, amely rövid időn belül a legénység mind a 22 tagját kimenekítette.

Mekkora a kár?

A Volkswagen csoport megerősítette a hírt, azt azonban nem részletezte, pontosan milyen modellek találhatók a fedélzeten. Becslések szerint közel 200 darab Bentley (cirka 30 millió dollár) és 1100 darab Porsche van a hajón a Volkswagenek, Audik és más gyártók modelljei mellett. Ha minden igaz, Bugatti nem került fel a lángoló monstrumra.

Tovább rontja a helyzetet, hogy a luxusutók között limitált kiadású modellek is találhatók. A tűz oka egyelőre ismeretlen.

Az Insider egy képet is közzé tett a lángoló hajóról, amit ide kattintva megtalálsz.

The Conversation

Ne hagyd ki!