A tavalyi matricák már nem érvényesek, aki nem váltotta meg az ideit, bírságra számíthat!


​Ha elfelejtetted…

A szabály szerint az úthasználat árát, azaz a matricát már azelőtt meg kell venni, mielőtt a fizetős útra felhajtunk. Ám ha ezt elfelejtjük, akkor a felhajtás után egy órán belül még megvásárolhatjuk az e-matricát, addig nem fognak megbírságolni. Vásárláskor alaposan nézzük meg, jó-e a rendszám, stimmel-e a járműkategória és az érvényességi idő!

​Mennyi a bírság?

Rossz hír, hogy az e-matricák ára 3,9 százalékkal nőtt de ugyanennyivel emelkedett a pótdíjaké is. Ha valakinek nincs érvényes matricája, akkor személygépkocsi esetén 1540 forintos bírságot kell fizetni, amit ha nem teszünk meg 60 napon belül, a bírság 61820 forintra nő. Ha valamit elrontunk és az előírthoz képest alacsonyabb díjkategóriás matricát veszünk, pótdíjat kell fizetni. Ennek összege személygépkocsi esetén 7790 forint, 60 napon túl fizetve pedig 31.170 forint.

The Conversation

Friss

A Facebook, ahogyan eddig ismertük, pár év múlva megszűnhet létezni

Mark Zuckerberg igen tartalmas interjút adott a The Verge-nek, amelyből iderült, mit tervez a Facebookkal. Elöljáróban csak annyit mondunk: metaverzum.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Üzent a milliárdos űrhajós az önmagukban kételkedőknek

A Virgin Group milliárdos alapítója, Richard Branson szerint egészséges és teljesen emberi, ha valaki kételkedik magában. Ami igazán fontos, az az, hogy ne engedjük, hogy a félelmeink elnyomják az álmainkat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Redd on Unsplash

Felforgatná az időrabló online meetingek világát egy startup

A Katch nevet viselő informatikai startup négymillió dolláros befektetéshez jutott. A támogatók között megtalálhatók a Tumblr, a Pinterest, a Square és a Giphy nagyágyúi is.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!