A tavalyi matricák már nem érvényesek, aki nem váltotta meg az ideit, bírságra számíthat!


​Ha elfelejtetted…

A szabály szerint az úthasználat árát, azaz a matricát már azelőtt meg kell venni, mielőtt a fizetős útra felhajtunk. Ám ha ezt elfelejtjük, akkor a felhajtás után egy órán belül még megvásárolhatjuk az e-matricát, addig nem fognak megbírságolni. Vásárláskor alaposan nézzük meg, jó-e a rendszám, stimmel-e a járműkategória és az érvényességi idő!

​Mennyi a bírság?

Rossz hír, hogy az e-matricák ára 3,9 százalékkal nőtt de ugyanennyivel emelkedett a pótdíjaké is. Ha valakinek nincs érvényes matricája, akkor személygépkocsi esetén 1540 forintos bírságot kell fizetni, amit ha nem teszünk meg 60 napon belül, a bírság 61820 forintra nő. Ha valamit elrontunk és az előírthoz képest alacsonyabb díjkategóriás matricát veszünk, pótdíjat kell fizetni. Ennek összege személygépkocsi esetén 7790 forint, 60 napon túl fizetve pedig 31.170 forint.

The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

Hullott a haja, ez adta az ötletet a ma már jól menő vállalkozásához

A 26 éves Philomina Kane életét egy teljesen hétköznapi dolog változtatta meg. A Ghánában született fiatal formabontó ötlete az amerikai cápák tetszését is elnyerte, akik a napokban 200 ezer dollárral beszálltak az egy év alatt óriási sikereket elérő vállalkozásába.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Sorstársait segíti a semmiből jött milliárdos üzletasszony

Az indonéziai Tessa Wijaya mindig is arról álmodott, hogy sikeres karriert fusson be a fintech szektorban. Képzetlen, délkelet-ázsiai nőként azonban ez szinte lehetetlennek tűnt. Kitartásának köszönhetően minden akadályt leküzdött, dollármilliárdos üzletet alapított, most pedig azon dolgozik, hogy más nők is a nyomdokaiba lépjenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Gates, Musk és Cook nem finomkodik, ha Steve Jobs-ról van szó

Steve Jobs bevonult a történelembe. Munkatársak és versenytársak tömegei tulajdonították sikerük egy részét Jobs-nak, aki kereken 10 évvel ezelőtt hagyott itt minket örökre. Ma van a nemzetközi Steve Jobs megemlékezés napja, utánajártunk, hogyan vélekednek az üzletemberről napjaink meghatározó piaci szereplői.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!