Balatonbogláron is fizetős lesz a parkolás
Fotó: Shutterstock

Újabb településen lesz fizetős a parkolás a Balatonnál

A parti övezetben óránként 400, a többi zónában 300 forintot kell fizetni a parkolásért Balatonbogláron.


A településen néhány hete szűnt meg több helyen is az ingyenes parkolás. Mészáros Miklós polgármester a sonline.hu-nak elmondta, az állandó lakosoknak nem kell fizetniük a parkolásért, a vendégeknek és a turistáknak azonban igen.

Szeretnénk még sokáig ingyenesen működtetni a strandokat, ennek azonban vannak költségei – mondta Mészáros Miklós. – Éves szinten százmillió forintba kerül a fenntartásuk. Fontos, hogy ezt ne csak a boglári adófizetők finanszírozzák, hanem a turisták is részt vállaljanak a kiadásokból. A parkolásból származó bevételt erre szeretnénk fordítani.

A fizetős parkolási rendszert az önkormányzat mintegy 50 millió forintból alakította ki. Ennek a költsége várhatóan egy-két éven belül megtérül. Balatonbogláron csaknem ezer fizetős helyet alakítottak ki.

A part közelében az egyes zónában, vagyis a Parti sétány, Platán sor, Platán tér, Kikötő utca, Tinódi utca, Kodály Zoltán utcának a Platán sor és a Matróz köz közötti szakaszán, valamint a Kodály Zoltán utca keleti végén lévő parkolóban május elseje és szeptember 30-a között egész nap fizetni kell a megállásért.

A második és a harmadik övezetben, ami a városközpontot és a várdombot érinti, csak meghatározott időben szednek díjat. Lesz egyhetes és éves parkolási bérlet is.


Ne hagyd ki!