A jövedéki adó számítási módjának mától életbe lépett változása miatt csökken a teher az üzemanyagokon.


A benzin literenkénti ára bruttó 6 forinttal csökken, a gázolaj pedig bruttó 12 forinttal kerül majd kevesebbe. Ennek köszönhetően gyakorlatilag azonos szintre kerül a két üzemanyag átlagára.

95-ös benzin: 421 Ft/liter

Gázolaj: 422 Ft/liter

Az állam mindig a pénzénél van

Ha hordónként 50 dollárnál drágább a Brent típusú kőolaj a világpiacon, csökken a Magyarországon forgalmazott üzemanyagok jövedéki adója. Vagyis a nyersanyag drágulásának ellenére csökken a benzin és a gázolaj adója, ezzel együtt az ára. Most is ez történt.

A változás miatt a benzin jövedéki adója mától 120 Ft/liter, míg a gázolajé 110,35 Ft/liter. Tegnap még 125, illetve 120,35 forint volt. Örülhetnek az autósok.


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Itt a videó a világ legdrágább, 60 ezer forintos sült krumplijáról

Kétszáz dollárért, vagyis több mint 60 ezer forintért kínálja a világ legdrágább sült krumpliját egy New-York-i étterem. Ez a csúcs, a Guinness -rekordok szerkesztősége hitelesítette.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A győzelemig birkózik az MNB az inflációval

A Magyar Nemzeti Bank ma sem hagyott kétséget afelől, hogy mindaddig kitart a nemrégiben megkezdett monetáris szigorítás mellett, amíg le nem töri az elmúlt hónapokban éves összevetésben 5 százalék feletti inflációt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!