Ha betörték a kocsid ablakát, jól jön a casco

A gyenge forint és a növekvő bérek meglökték autók helyreállításának költségét.


Az autósok 2020-ban átlagosan 106 100 forintért kötöttek teljes körű casco biztosítást, ami 10 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi átlagot

– így számolt a Netrisk.hu.

Miközben 2020-ban az új casco szerződéseket átlagosan 120 ezer forintos éves díjra kötötték, addig a már meglévő szerződések évfordulós váltásakor átlagosan 96 ezer forintért találtak új biztosítót az ügyfelek. Ennek az egyik oka az, hogy az utóbbi ügyfélkör tagjai általában több kármentes évvel rendelkeznek, ami nagyobb kedvezményre jogosítja őket.

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint 2020 negyedik negyedévében a forgalomban lévő gépjárműveknek mindössze 17,3 százalékára kötöttek casco biztosítást.

A drágulás oka

Marschalek Péter, a Netrisk.hu kereskedelmi igazgatója megjegyezte, az autók helyreállítási költsége továbbra is lendületesen emelkedik, a gyenge forint magasba lökte az alkatrészek árát, a bérszintek általános emelkedésével párhuzamosan pedig a szervizek is folyamatosan emelkedő rezsióradíjakat számolnak fel a biztosítónak. Az autók egyre korszerűbb műszaki megoldásai és a gazdagabb szériafelszereltség szintén felfelé tolja az átlagdíjat.


Ne hagyd ki!