Lidl áruház

Ennyiért töltheted az elektromos autódat a Lidl boltoknál

Szeptember 5-étől fizetni kell a Lidl üzleteinél, ha tölteni szeretnénk elektromos autónkat. Az árak is publikusak már, kedvezményekhez a bolt alkalmazásán keresztül juthatunk.


Az elektromos autót használók számára választási opciókat kínál a jövőben a Lidl. Az e-charge névre hallgató appuk ugyan megszűnik, azonban ehelyett háromféle módon is igénybe lehet majd venni töltési szolgáltatásukat. Akár a Lidl Plus alkalmazásból, akár a Lidl weboldalán keresztül is elindíthatjuk a folyamatot, de létezik egy harmadik opció is: az úgynevezett roaming megoldást is választhatjuk majd.

Ezt is olvasd el! Mennyi pénzt lehet megtakarítani az elektromos autókkal? Kiszámoltuk

Elektromos aut\u00f3 t\u00f6lt\u00e9se

Fotó: Shutterstock

A Portfolio által közzétett árazásokon látszik, hogy van eltérés attól függően, hogy melyik lehetőségen keresztül indítjuk el autónk töltését.

  • Lidl Plus alkalmazással indítva: AC töltőn 149 Ft/kWh, DC töltőn 179 Ft/kWh.
  • A bolt weboldaláról indítva: AC töltőn 199 Ft/kWh, DC töltőn 229 Ft/kWh.

Az applikáció keresztül tehát 50 forinttal olcsóbb minden egyes kilowattóra. Továbbá lényeges, hogy az említett Lidl Plus alkalmazáson keresztül indítandó töltés esetén 5000 forintot zárolnak le a megadott számlaszámról, amikor pedig ezt az összeget elérjük, a töltés automatikusan megáll. További töltés esetén újraindítandó a folyamat.

Ez is érdekes lehet számodra: A cseheknél és a lengyeleknél is jobban vágyunk az e-autókra

A Lidl Plus alkalmazásban emellett egy másik újítás is várható, ez a Lidl Pay. Ez egy mobilfizetési szolgáltatás lesz, amellyel lehetőségünk lesz egy hitel-, vagy bankkártya regisztrálása után mobilunkkal is fizetni a megvásárolt árukért vagy éppen az autótöltési szolgáltatásukért.

Ne hagyd ki!