Nagy a mozgolódás a Giorgio Armani háza táján. Egyelőre nem tudni, ki fogja örökölni a 86 éves King Giorgio birodalmát. A nagy tanakodások közepette színpadra lépett a Ferrari. Felröppentek a hírek, hogy hamarosan összeolvad a két vállalat – írja a Reuters.


King Giorgio arról beszélt a Vogue magazinnak adott áprilisi interjújában, nyitott arra, hogy egyesítse a vállalatát egy olasz partnercéggel. Persze azt is hozzátette, hogy bármi történjék, a cég meg fogja őrizni a függetlenségét. Hangsúlyozta, semmiképpen nem szeretné, hogy az Armani a Gucci, a Fendi és a Bulgari példáját kövesse, melyeket a piac óriása, az LVMH teljes egészében felvásárolt. Az olasz Il Sole 24 Ore újság arról írt nemrég, hogy egyes befektetési bankok arra számítanak, az Exor szárnyai alatt egyesül a Ferrari és az Armani.

Az Exor az olasz Agnelli család holdingtársasága, amely egyebek között a Ferrarit és a Juventus Futball Klubot is birtokolja. Az esetleges fúzió híre azért is röppent fel, mert az Exor nemrégiben részesedést vásárolt a cipőkészítéssel foglalkozó Christian Louboutin vállalatban, illetve a kínai luxusmárka-csoportban, a Shang Xia-ban.

Megéri ez?

Az egyesülés következtében az Armani válna a Ferrari második legnagyobb befektetőjévé. Egy milánói elemző szerint az Exor 20-30 százalékos részesedést vásárolhatna az Armaniból nagyjából 1-1,8 milliárd euróért. Az elemző 5-6 milliárd eurós piaci értékkel számolt az Armani esetén. De ezek egyelőre csak spekulációk.

Az Armani szóvivője azt mondta a Reuters-nek, hogy egyelőre senki nem kereste meg őket az Exortól, de igazából nem is érdekli a vállalatot a Ferrari esetleges ajánlata. Az Il Sole 24 Ore arról írt, hogy az Armani és az Exor is tagadja, hogy ilyen indíttatásaik lennének. Pedig a Ferrari megfelel King Giorgio elvárásainak, az Armani idén szponzorációs megállapodást kötött az autógyártóval.

Az elemzők szerint nem valószínű, hogy a Ferrari és az Armani összeolvad, de arra látnak esélyt, hogy az Exor érdeklődni fog az Armani iránt.

A két cég egyelőre nem kommentálta a találgatásokat.

The Conversation

Friss

FotóShutterstock

A Continental válasza Lázár kirohanására: kész visszaadni a támogatás egy részét

Az állami támogatás dolgozói létszámmal kapcsolatos feltételeit valóban nem tudják teljesíteni az autóipar lejtmenete miatt, de mindezt már korábban jelezték a kormánynak. A cég kész visszafizetni a támogatás egy részét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Jó hír a fogyasztóknak és az állatartóknak: kikerülhet az antibiotikum a takarmányból

Egyedülálló takarmány-adalékanyag kifejlesztésén dolgozik a Dr. Bata Zrt. A kifejleszteni kívánt termék preventív alkalmazásával csökkenhetne vagy teljesen elhagyható lenne az antibiotikumok felhasználása, ezért egészségesebb állományt és a gyarapodási mutatók javulását várják a szakemberek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Rendeződhet-e az állami és magánegészségügy viszonya?

A magánegészségügy felemelkedése már évtizedes történet, lassan egyre inkább igénybe veszi a lakosság, mint az állami egészségügyi ellátást, holott a legtöbben fizetik a TB-t. Emellett az állami egészségügyi kezelések nem minden esetben mérhetők össze komplexitásukban, előfordul, hogy egy-egy fontos szűrésre vagy beavatkozásra magánintézménybe küldik a pácienseket. Idén még nagyobb lett a szakadék a két intézményi forma közt, a piac rohamos gyorsasággal alakul át e téren is.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!