Nagy a mozgolódás a Giorgio Armani háza táján. Egyelőre nem tudni, ki fogja örökölni a 86 éves King Giorgio birodalmát. A nagy tanakodások közepette színpadra lépett a Ferrari. Felröppentek a hírek, hogy hamarosan összeolvad a két vállalat – írja a Reuters.


King Giorgio arról beszélt a Vogue magazinnak adott áprilisi interjújában, nyitott arra, hogy egyesítse a vállalatát egy olasz partnercéggel. Persze azt is hozzátette, hogy bármi történjék, a cég meg fogja őrizni a függetlenségét. Hangsúlyozta, semmiképpen nem szeretné, hogy az Armani a Gucci, a Fendi és a Bulgari példáját kövesse, melyeket a piac óriása, az LVMH teljes egészében felvásárolt. Az olasz Il Sole 24 Ore újság arról írt nemrég, hogy egyes befektetési bankok arra számítanak, az Exor szárnyai alatt egyesül a Ferrari és az Armani.

Az Exor az olasz Agnelli család holdingtársasága, amely egyebek között a Ferrarit és a Juventus Futball Klubot is birtokolja. Az esetleges fúzió híre azért is röppent fel, mert az Exor nemrégiben részesedést vásárolt a cipőkészítéssel foglalkozó Christian Louboutin vállalatban, illetve a kínai luxusmárka-csoportban, a Shang Xia-ban.

Megéri ez?

Az egyesülés következtében az Armani válna a Ferrari második legnagyobb befektetőjévé. Egy milánói elemző szerint az Exor 20-30 százalékos részesedést vásárolhatna az Armaniból nagyjából 1-1,8 milliárd euróért. Az elemző 5-6 milliárd eurós piaci értékkel számolt az Armani esetén. De ezek egyelőre csak spekulációk.

Az Armani szóvivője azt mondta a Reuters-nek, hogy egyelőre senki nem kereste meg őket az Exortól, de igazából nem is érdekli a vállalatot a Ferrari esetleges ajánlata. Az Il Sole 24 Ore arról írt, hogy az Armani és az Exor is tagadja, hogy ilyen indíttatásaik lennének. Pedig a Ferrari megfelel King Giorgio elvárásainak, az Armani idén szponzorációs megállapodást kötött az autógyártóval.

Az elemzők szerint nem valószínű, hogy a Ferrari és az Armani összeolvad, de arra látnak esélyt, hogy az Exor érdeklődni fog az Armani iránt.

A két cég egyelőre nem kommentálta a találgatásokat.

The Conversation

Friss

Fotó:123RF

A prémiumkategóriás elektromos autózás már nem utópia

Az elektromos autózás forradalmát jelzi, hogy egyre több prémium autógyártó jelenik meg különböző méretű modellekkel a piacon. Gyorsan növekvő szegmensről beszélhetünk, amelynek úttörője az amerikai Tesla volt. Összegyűjtöttük azokat a már kapható e- autó modelleket, amelyek joggal szerepelhetnek a prémium kategóriában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Szép pénzt remél műkincsei digitalizálásától a világhírű  múzeum

Az Ermitázs műkincsei augusztus végén nem helyettesíthető tokenek (NFT) formájában kerülnek értékesítésre a Binance piacterén.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Facebook, ahogyan eddig ismertük, pár év múlva megszűnhet létezni

Mark Zuckerberg igen tartalmas interjút adott a The Verge-nek, amelyből iderült, mit tervez a Facebookkal. Elöljáróban csak annyit mondunk: metaverzum.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!