A járványhelyzet miatt tavaly november 23-a óta éjszakánként ingyen lehet használni a kereskedelmi célú garázsokat, parkolókat. Egy friss felmérés eredménye azt mutatja, hogy a többségnek tetszik a kezdeményezés.


Van, ahol az intézkedés a zavarok mellett némi többletköltséget is okoz az üzemeltetőknek, de országosan nincs jelentős hatása. Ennek ellenére a lehetőség elnyerte az emberek tetszését, főleg vidéken és nagyobb részt az alacsonyabb végzettségűek körében. Ez derült ki a Pulzus Kutató országos reprezentatív felméréséből, amelyet a Napi.hu megbízásából készített.

A kormány még tavaly tette ingyenessé este 19 óra és reggel 7 óra között a kereskedelmi célú parkolási létesítmények használatát. Azóta be lehet állni a plázák mélygarázsaiba, a szupermarketek zárt vagy nem zárt fizetős parkolóiba éjszakára, reggel viszont érdemes időben elhajtani, mert az üzemeltetők 7 óra után már pénzt kérhetnek.

A felmérés eredménye

A válaszadók 15 százaléka vagy családtagja márt élt ezzel a lehetőséggel, százból mindössze hárman felelték azt, hogy zavarják a parkoló autósok. Az emberek 49 százaléka válaszolta, hogy bár őt nem érinti, sokaknak jelenthet segítséget az intézkedés, a válaszadók harmadának viszont nem tetszik, hogy a kormány más kontójára szerez népszerűséget (az utóbbiak jellemzően a fővárosban és a megyeszékhelyeken élnek).

A Pulzus Kutató felmérése 1000 válaszadó megkérdezésével történt, a válaszok reprezentálják a magyar felnőtt lakosság véleményét. Ez azt jelenti, hogy az adatok nem, kor, iskolai végzettség és településtípus szerint a magyar alapsokasági adatoknak megfelelően tükrözik a felnőtt, 18 éven felüli lakosság véleményét.


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Itt a videó a világ legdrágább, 60 ezer forintos sült krumplijáról

Kétszáz dollárért, vagyis több mint 60 ezer forintért kínálja a világ legdrágább sült krumpliját egy New-York-i étterem. Ez a csúcs, a Guinness -rekordok szerkesztősége hitelesítette.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A győzelemig birkózik az MNB az inflációval

A Magyar Nemzeti Bank ma sem hagyott kétséget afelől, hogy mindaddig kitart a nemrégiben megkezdett monetáris szigorítás mellett, amíg le nem töri az elmúlt hónapokban éves összevetésben 5 százalék feletti inflációt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!