A júliustól életbe lépő módosításnak köszönhetően olyan dátumhoz kötik az egészségügyi alkalmassági vizsgálat érvényességi határidejét, amit mindenki meg tud jegyezni.


A változtatás lényege, hogy a jövőben a jogosítványhoz szükséges egészségi alkalmassági vizsgálat határidejét úgy kell megállapítani a járművezetőknél (hivatásosoknál és úrvezetőknél egyaránt), hogy annak hónapja és napja megegyezzen a vizsgált személy születésének hónapjával és napjával. (Ezt azért nem lesz nehéz megjegyezni, a születésnapjával mindenki tisztában van).

Az új szabály alkalmazása esetén a határidő a vizsgált személy határidőt követő első születésnapjáig túlléphető. (Vagyis, ha februárban mész orvosi vizsgálatra, és öt évvel meghosszabbítják a jogosítványodat, de augusztusban születtél, akkor a születésnapodig szól a hosszabbítás). Az új szabály júliustól érvényes. Az a változás már érvénybe is lépett, hogy az alkalmassági vizsgálatot az üzemorvos vagy a lakóhely szerint illetékes foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely orvosa is elvégezheti.


Friss

Fotó:123RF

Egy lépéssel közelebb a nyitáshoz Magyarország első okosplázája

Megszerezte a használatbavételi engedélyt az ország első okosplázájaként emlegetett Etele Plaza, így a bérlők megkezdhetik új üzleteik kialakítását Buda legnagyobb bevásárlóközpontjában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!